2017 m. rugpjūčio 9 d., trečiadienis

Portugalija. Kelionė mašina į Europos pakraštį prie Atlanto. REZIUME

        Aplankyta Portugalija, jos gražuoliai miestai Portas, Lisabona, Sintra, išskirtiniai paplūdimiai, šv. Vincento kyšulys, kuris  ne tik primena pasaulio kraštą, anot legendų, prie jo buvo išplauti šv. Vincento Sargosiečio palaikai, bet jo skardžiai 75 m aukščio. Buvo ten vienuolynas, dabar švyturys, kuris vienas  galingiausių – matomumas 60 km.
      Susipažinta su kitos šalies kultūra, architektūra, maistu. Vaikai turėjo galimybę realiose situacijose naudoti anglų kalbą – ne apie kalbos tobulėjimą kalbu, o pasitikėjimą (beje, vokiškai ir rusiškai Portugalijoje nepasisekė susikalbėti, tik viename restorane, kuriame dirbo šaunus, daug kalbų mokantis padavėjas...).
          Ar daug sutikome lietuvių? Vienoj vietoj, Albufeiros paplūdimiuose. Supratome, kad tautiečiai, kai lipant laiptais kartu su kitais turistais pamatėm pasipiktinusius  veidus ir išgirdome: „Kiek čia gali vaikščiot tie turistai, nei nusifotkint negali...“ Galvas žemyn ir tyliai užlipom... Nebesinorėjo pasidžiaugt, kad tokiam svetimam krašte susitikom... Tokie kalti pasijutom, kad trukdom...
        Na, o automobilio su lietuviškais numeriais tikrai nesutikom nė vieno. Prie mūsiškės mašinos dažnas portugalas sustodavo ir į numerius žiūrėdavo, matyt, bandė suvokti, kurios šalies raidės „LT“.

        Aplankytos kelios vietos Ispanijoje, Prancūzijoje.

      
      Kelionėje praleista 21 d. Ieškant vasaros nuvažiuoti 10 000 km., daug važiuota nacionaliniais keliais, maršrutas „suvedinėtas“  koordinatėmis. 


Laima

2 komentarai:

  1. Dėkui už pasidalinimą :) Gal paskaičiavote kiek maždaug Jums kainavo kelionė? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki. Dar ne. Bet viskas priklauso nuo keliautojų skaičiaus, kiek mašina naudoja kuro...
    Kas konkrečiai domina? Brūkštelkit laiškutį mesmamaines@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti