2017 m. rugpjūčio 8 d., antradienis

Portugalija. Kelionė mašina į Europos pakraštį prie Atlanto. 17-21 dienos.



17 diena.
     Ispanija. Čia dvi nakvynės, veikla skirta tik poilsiui. Viduržemio jūra ištaškyta, išnardyta, išpliuškenta. Paplūdimys labiau priminė skruzdėlyną, tačiau kito ieškoti nesinorėjo, nes iki jo nuo apsistojimo vietos buvo tik keli žingsniai.
     Negana to, pakeliui ir parduotuvėlė “Baltica”… Kaip supratom, ne lietuvių, rusų verslininkų, bet pavadinimas vertas dėmesio…
     Ispaniško maisto paragavimui buvo pasiūlytas restoranėlis “Carpe diam”. Gal, bet, visgi… Kitąkart nesusigundytume ten nueiti, nors pagrindinis patiekalas ir nieko – ryžių paelija su jūros gėrybėm. Nepatiko šeimininko apsimelavimas nuo durų – į klausimą, ar yra picos, nes mažasis buvo užsiprašęs, buvo teigiamas atsakymas su galingu galvos palinksėjimu. Ir tikrai negalėjo nesuprasti, nes jau kokia kalba bekalbėsi, žodis “pica” aiškiai suprantamas. Kai jau užsisakėm gėrimus ir jie buvo atnešti, pasirodo, jokios picos čia nėra nė kvapo. Pasiutimas sunkiai kovojo su lietuvišku nuolankumu, gerai, kad šeimininkas daugiau taip ir nepriėjo, vargšė padavėja niekuo dėta. Aišku, mažasis liko it musę kandęs, gavo tik ryžių vakarienei…



18 diena.
     Ankstus ispaniškas rytas ir ilga finišo tiesioji Lietuvon. Tiesa, kertam Barseloną, nakvynė Prancūzijoj, .... miestelyje, įsikūrusiame gražiame slėnyje. Gaila, kad jau vėlus vakaras.
19 diena.
     Apie 1150 km. Kirtom Prancūziją, įvažiavome į Vokietiją. Prancūzija lepino savo pyragėliais ir baguetti, nors oras buvo toks „mašininis“ – kaip pradėjo lyti prancūziškame krašte, taip vokiškame ir nesustojo. 



     Fürth mieste prie Nürnbergo pasisekė tik tuo, kad mašina buvo priešais nakvynės duris, tad daiktus galėjome susinešti visai nepermirkę.  Bet pati nakvynė efektinga... Su vyru juokėmės, kad dar nesame buvę užmigę... bare! Bookinge pavadinti apartamentai padaryti iš seniau buvusio mažo barioko miesto senamiestyje, pačioje pagrindinėje gatvėje. Viskas būtų gerai, jei patalpos būtų sutvarkytos, bet likęs virimo kepimo rūkymo kvapas, įsigėręs į sienas, atviri elektros laidai, dušas kažkokioj nišoj padarytas taip, kad posakio „gero žmogaus turi būti daug“ bent dalinė vizualizacija ten gali rimtai užstrigti. Tiesa, durys permatomos, už jų dušo užuolaidėlės ir vaikų lova!  Tokie nevokiški apartamentai žinant šios šalies požiūrį į tvarką. Matyt, šeimininkas ne vokietis.
20 diena.
     Lyja. Šlapia. Pila. Šalta. Trumpas sustojimas Dresdene. Labai jau noriu Tiuringijos raudonųjų kopūstų ir desertų nusipirkti.
     Lenkija. Saulė šviečia. Yra vilčių, gal vasara ir Lietuvon atėjo, deja…  Paskutinę dieną nuvažiuota virš 1600 km. 21 kelionės dienos ankstų rytą (3.30) sustojome savo kieme. 

Laima

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą