2019 m. rugsėjo 25 d., trečiadienis

Marinuoti pomidorai su želatina



  • 6 valgomi šaukštai želatinos (su kaupu)
  • Vandens - 3/4 stiklinės

Juo užpilti želatiną ir palikti išbrinkti.
Per tą laiką pasiruošti stiklainius, pomidorus, svogūnus, petražolių lapelius. Pomidorus su svogūnais pjaustyti kaip norisi. Sluoksniuoti stiklainiuose truputį paspaudžiant ir įdedant petražolių.

Marinatui:
  • 1,5 litro vandens
  • 2 kupini valgomi šaukštai druskos
  • 8 kupini valgomi šaukštai cukraus
  • 9 valgomi šaukštai 9% acto
  • 10 kvepiančių pipirų
  • 4 lauro lapai
  • 3 gvazdikėliai

Visus produktus, išskyrus actą, pilti į puodą.Kai užverda pavirinti pora minučių ir supilti actą. Dar kartą užvirus nukaisti. Želatiną ištirpinti ir supilti į marinatą. Išmaišius užpilti ant pomidorų.
Pridengus, bet neužsukus, dangteliais stiklainius dėti į puodą su jame įklotu rankšluostėliu ir užpilti su drungnu vandeniu. Vandens pilti tiek, kad apsemtų daugiau nei pusę stiklainio ir jam užvirus stiklainius pakaitinti 10 minučių. Užsukus dangtelius padėti, kad atvėstų.

Zita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą