2017 m. rugpjūčio 6 d., sekmadienis

Portugalija. Kelionė mašina į Europos pakraštį prie Atlanto. 12 - 13 diena.



12 diena
      Lisabona, okeanariumas. Prieš važiuodami mąstėme, ar verta ten vykti, juk šalia turime Klaipėdos delfinariumą. Skaitinėjome atsiliepimus, įspūdžius. Nuvykome. Stengėmės, kad 10 val. jau būtume vietoje, nes nuo tada atidaro, o mes turėjome spėti ir jį apžiūrėti, ir dar nusileisti nacionaliniais keliais į Portugalijos apačią, prie Faro ...  Tai antras pagal dydį pasaulyje uždaras žuvų akvariumas -1000 kvadratinių metrų ir 5000 kubinių metrų, 7 metrų gylio. Trys aukštai: pirmame didžiojo akvariumo dugno lygis, antrame viduriukas, skirtingų vandenynų zonos, o trečias aukštas skirtas augalijai. Gražu, prižiūrėta, švara, tvarka, daug vietų, kur gali stebėti didįjį akvariumą. Antrą kartą specialiai neičiau, nors patiko. Kaina mūsų šeimynai – 63,20 eurų. Stovėjimo vietą buvome išsipirkę 3 val., užteko 2,5 val. Tad likusį laiką išnaudojom pavalgyti pakrantėje ant suoliuko priešais ilgąjį Lisabonos tiltą. Jis 17,2 km ilgio, pavadintas Vasko de Gama vardu. Juo ir išvažiavome iš sostinės.






      Įvažaivus į pietinę šalies dalį iškart termometro stulpelis pakilo iki 32. Daiktus pasidėję viešbutyje (8 aukšte, vaizdas į Atlantą), susiradę, kur nusipirkti pieno (turim tokį katiną, kuris be pieno niekaip...), vakarą skyrėme pasivaikščiojimui pakrante. Šiltas jaukus vakaras.
13 diena
      Nusprendėme, kad šiandien lankysim Faro. Iš pažiūros, atrodo, gan didelis miestas, nemažai ploto užimantis, turintis oro uostą, tačiau senamiestis nedidelis. Apžiūrėjom gan greitai pasistatę mašiną prie pat jo nemokamoje aikštelėje. Liko rezervinio laiko, tad pakeliui į viešbutį sustojome prekybos centre nusipirkti lauktuvių: porto, alyvuogių, tuno.



     Vakaras pasipliuškenti vandenyne, kuris čia šiltas, mažai banguotas, ir maisto ragavimui. Nors Francezinha (portugališkas sumuštinis, sako, užkandis... Dvi duonos riekės, tarp jų įvairi mėsa, ant viršaus sūris, padažas ir kiaušinis, šalia keptos bulvytės...) patiekalas  Porto regiono valgis, pasiklausę vietinės portugalės, kur gauti, jų paragavome būtent Faro pusėje. Atvirai kalbant, man tai nebuvo meilė iš pirmo žvilgsnio, bet paragavus visai patiko, valgomas sumuštinis peiliu ir šakute.


Laima

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą