2021 m. balandžio 27 d., antradienis

Lekiam Lietuvos keliais. Kretingos muziejus. Žiemos sodas.

 

Dar viena įdomi, lankytina vieta, tai Kretingos muziejus.

Nusipirkome bilietukus (su tuo pačiu bilietu galima lankytis visuose muziejaus pastatuose) ir einame pasižvalgyti. Pirmiausia einame į centrinius rūmus, nes ten yra žiemos sodas, kuris čia mus ir atviliojo 😉.

Pasitinka mandagus darbuotojas, kuris mus nukreipia pirmiausia į centrinių rūmų ekspozicijas, bet pamini, kad su tuo pačiu bilietu galėsime apeiti ir likusius muziejus, kitoj gatvės pusėj. Tai gi, pirmiausia apžiūrėjome centrinių rūmų ekspozicijas - ARCHEOLOGIJOS, DVARO ISTORIJOS IR KULTŪROS bei  NUMIZMATIKOS EKSPOZICIJAS.







Toliau keliaujame link žiemos sodo, ir čia mus sustabdo kitas darbuotojas, kuris rimtu veidu sako, kad šiandien viskas, nes žiemos sodas nedirba... Ką??? Iškart per mintis perėjo, o kodėl kasoje to nepasakė??? Kitas natūralus išsprūdęs klausimas, jau ne mintyse - jūs juokaujate??? Labiausiai žiemos sodas ir traukė čia mus...  Pamačiusios darbuotojo veide šypseną, supratome, kad pajuokavo. Tad išklausiusios plačiau apie kitas ekspozicijas, rekomendacijos užsukti į Dvaro Saldaininę, kur pati skaniausia Kretingos kava, einam į žiemos sodą. Ech kaip gražu išsiilgus žalumos. Papūgėlė „kalba“, žuvytės sau ramiai plaukioja, vėžliukai tingiai gulinėja ant akmenų, vandenėlis čiurlena, šilta... Ko daugiau reik... 😉  











Pasimėgavusios žaluma, einam į kitoje gatvės pusėje esančius muziejus. Užsukame apžiūrėti vandens malūno ekspozicijos. (Plačiau apie muziejus ir ekspozicijas skaitykite paspaudę ant paryškintų žodžių. Kas dar nežino, o tikrai ne visi žino, tai po jais slepiasi nuorodos.)

 




Užsukame ir į rekomenduotą Dvaro Saldaininę. Dvaro Saldaininė, tai saldainių dirbtuvės-kavinė, kuri yra įsikūrusi Kretingos žiemos sodo Vandens malūne. Ten mus pasitiko labai miela ir mandagi darbuotoja. Papasakojo apie dvaro saldaininės veiklą, bei pasiūlė pirmiausia paragauti, o paskui ir įsigyti tautinio paveldo sertifikuotų, rankų darbo karamelinių saldainių, išskirtinio Grafų šokolado - Grafienės su kava ir cikorija, bei Grafo su spirgais ir džiovintais obuoliais. Vaikams lauktuvių nupirkau bananinį ir braškinį gaidelius, nes jie man priminė vaikystę. Mamai lauktuvių Grafo šokolado su spirgais ir džiovintais obuoliais. O dvaro malūno terasoje jau galima pasimėgauti gardžia kava ir kitais gardumynais. Ką mes ir padarėme.

 






Galiausiai užsukome apžiūrėti  Ūkvedžio namo ekspozicijos.







Nakvynei pasirinkome „Motelis Smagratis“. Žinant dabartinę situaciją, kažko labai ypatingo nesitikėjome, o ir sumokėjome už du asmenis, tik 25 eurus. Bet kambarys tikrai nenuvylė. Nors paskambinusios, rastu ant motelio durų numeriu, gavom pasiūlymą, kad gal norėtume geresnio kambario nakvynei, neva pasirinkome labai jau kuklų... Nežinau kokių dar ten ypatingų kambarių jie turi, bet mūsiškis buvo ir švarus, ir tvarkingas, ir ganėtinai erdvus. Lovos patogios, yra TV (tik vieną LRT kanalą rodė, bet mes ne tv. žiūrėti ten apsistojome :D), dušas, tualetas, rankšluosčiai, higienos visi reikmenys... Nežinau ko dar gali prireikti vienai nakvynei.. Norėjom pusryčių, kurie plius 8 eur. kainuotų, bet kol kas tokios paslaugos neteikė, kaip žinia ir vidaus kavinės dar neturi leidimo dirbti. Tačiau mums tai problemų nesudarė, nes šalia yra parduotuvė, tad be pusryčių tikrai nelikome. Taigi, apsistojome, pavalgėme ir šiandien dar lekiame pažiūrėti, kažkur interneto platybėse užmatytą "Nykštukų kaimą".

Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą