Šiandien už lango niūrus, vėjuotas, lietingas pavasaris. Tad mano namai vėl kvepia keksu. Ir nuo to lyg šviesiau kambariuose.
Dar vienas naujai išbandytas ir užskaitytas keksas su varške. Labai purus bei trapus. Receptuką pasiskolinau iš -> Su šaukštu aplink pasaulį.
- 180 g sviesto,
- 300 g cukraus,
- 4 kiaušinių,
- 300 g varškės
- žiūpsnelis vanilinio cukraus,
- 1 a.š. (be kaupo) sodos,
- 1 a.š. citrinos sulčių (sodai nugesinti),
- 300 g miltų,
- saujelė razinų,
- cukraus pudros kekso papuošimui.
Dubenyje, kambario temperatūros sviestą, išsukiau su cukrumi. Po vieną
įmušiau kiaušinius, kaskart gerai išsukdama elektriniu plaktuvu.
Varškę įmaišiau į sviesto, cukraus ir kiaušinių masę. Subėriau vanilę ir dar kartą
gerai išmaišiau. Aš varškės labai smarkiai nepertrinu, net jei ji ir gabaliukais. Tik šiek
tiek su šakute patrinu. Man tie pakepę gumuliukai visai netrukdo ir net gi patinka.
Kam nepatinka, tai būtinai varškę pertrinkite.
Sodą
dėjau į nedidelį indelį, užpyliau 1 a.š. citrinos sulčių ir 1 a.š. vandens,
išmaišiau. Gautą mišinį įmaišiau į kekso tešlą.
Tuomet
subėriau persijotus miltus ir atsargiai išmaišiau mediniu šaukštu. Sudėjau
razinas ir dar kartą viską išmaišiau.
Tešla
gavosi gan tiršta ir daugmaž vientisa. Jos neplakiau, tiesiog išmaišiau mediniu
šaukštu.
Tešlą
supyliau į silikoninę, sviestu išteptą, kekso formą. Keksą dėjau į 180ºC įkaitintą orkaitę ir kepiau apie 50 min, kol
jis gražiai iškilo, jo paviršius įtrūko, o pats keksas įgavo gražią rusvą
spalvą. Patikrinimui ar iškepęs, kaip ir visiems pyragams, ar tai keksams
įsmeigiu pagaliuką ir žiūriu, kad jį ištraukus nebūtų aplipęs tešla ;).
Išėmusi
keksą iš orkaitės, palikau jį atvėsti kepimo formoje apie 20 min. Tada atsargiai
apvertusi, keksą gražiai išverčiau ant lėkštės. Pabarsčiau cukraus pudra.
Puikus
keksas prie arbatos puodelio. Ir lietingą dieną padaro daug šviesesne ;)
Skanaus!
Renata
Dekui uz puiku recepta, butinai isbandysiu, atrodo labai skaniai!
AtsakytiPanaikintiSkanaus ;)
PanaikintiNe tik atrodo, bet išties skanus.. Kai išbandysite, būtinai parašykite ar patiko.