- 6 valgomi šaukštai želatinos (su kaupu)
- Vandens - 3/4 stiklinės
Juo
užpilti želatiną ir palikti išbrinkti.
Per
tą laiką pasiruošti stiklainius, pomidorus, svogūnus, petražolių lapelius. Pomidorus
su svogūnais pjaustyti kaip norisi. Sluoksniuoti stiklainiuose truputį
paspaudžiant ir įdedant petražolių.
Marinatui:
- 1,5 litro vandens
- 2 kupini valgomi šaukštai druskos
- 8 kupini valgomi šaukštai cukraus
- 9 valgomi šaukštai 9% acto
- 10 kvepiančių pipirų
- 4 lauro lapai
- 3 gvazdikėliai
Visus
produktus, išskyrus actą, pilti į puodą.Kai užverda pavirinti pora minučių ir
supilti actą. Dar kartą užvirus nukaisti. Želatiną ištirpinti ir supilti į
marinatą. Išmaišius užpilti ant pomidorų.
Pridengus, bet
neužsukus, dangteliais stiklainius dėti į puodą su jame įklotu rankšluostėliu ir
užpilti su drungnu vandeniu. Vandens pilti tiek, kad apsemtų daugiau nei pusę stiklainio ir
jam užvirus stiklainius pakaitinti 10 minučių. Užsukus dangtelius padėti, kad
atvėstų.
Zita
PADARIAU BET STIKLAINIU NEKAITINAU,BUS MATYTI KAS GAUSIS
AtsakytiPanaikintiSkanaus ��
AtsakytiPanaikinti