2013 m. liepos 26 d., penktadienis

Marinuoti agurkai (su citrinos rūgštimi)

3 litrų stiklainiui :
agurkų,
krapų,
krieno lapas,
4-5 juodojo serbento lapai,
pora lauro lapelių,
4 žirneliai kvepiančiojo pipiro,
3 skiltelės česnako,
2 šaukštai druskos,
3 šaukštai cukraus,
2 arbatiniai šaukšteliai citrinos rūgšties.


Švariai išplaunam ir iškaitinam stiklainį. Į dugną sudedam žalumynus ir česnaką. Kiek telpa pridedam agurkų. Užpilam verdančiu vandeniu ir paliekam 3-5 minutėm.
Po to vandenį iš stiklainio supilam į puodą. Į stiklainį sudedam lauro lapelius, pipirus. Į puodą su vandeniu dedam druską, cukrų ir užvirinam, supilam rūgštelę ir gautą marinatą supilam į stiklainį, užsukam dangteliu. Stiklainį apvertus pridengti rankšluostėliu ir palikti kol atauš.

Mama Zita 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą