2019 m. lapkričio 9 d., šeštadienis

Medaus pyragas


Nesudėtingas receptas, o rezultatas - nuostabaus skonio ir kvapo, minkštas pyragas. Ilgai išlieka šviežias, galima naudoti tiek tikrą, tiek dirbtinį medų arba maišyt perpus. Kam norisi "sočiau"- razinų sauja nieko nesugadins :)


Reikės:
  • Miltų - 2,5 stiklinės
  • Cukraus - du trečdaliai stiklinės
  • Medaus - 1 stiklinė
  • Grietinės - 1 stiklinė
  • Kiaušiniai - 3 vnt
  • Cinamono - 3 šaukštai
  • Aliejaus - 5 šaukštai
  • Sodos - arbat. šaukštelis su kaupu
Persijoti miltus, berti cinamoną ir sumaišyti.
Su trupučiu acto užgesinti sodą ir palikti putoti.
Jei medus kietas - pašildyti vandens vonelėje, kad išsilydytų.
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purumo.
Į juos supilti sodą ir grietinę, biški permaišyti, supilti medų ir aliejų, vėl permaišyti.
Supilti miltų mišinį ir gerai išmaišyti.
Tešlą pilti į kepimo popierium išklotą skardą ir kepti 180° t apie valandą.
Ar iškepęs patikrinau truputį paspausdama pyragą, kai jau "atšoko" - išjungiau orkaitę ir palikau joje atvėsti.


Zita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą