Nesudėtingas
receptas, o rezultatas - nuostabaus skonio ir kvapo, minkštas pyragas. Ilgai išlieka
šviežias, galima naudoti tiek tikrą, tiek dirbtinį medų arba maišyt perpus. Kam
norisi "sočiau"- razinų sauja nieko nesugadins :)
Reikės:
- Miltų - 2,5 stiklinės
- Cukraus - du trečdaliai stiklinės
- Medaus - 1 stiklinė
- Grietinės - 1 stiklinė
- Kiaušiniai - 3 vnt
- Cinamono - 3 šaukštai
- Aliejaus - 5 šaukštai
- Sodos - arbat. šaukštelis su kaupu
Persijoti
miltus, berti cinamoną ir sumaišyti.
Su
trupučiu acto užgesinti sodą ir palikti putoti.
Jei
medus kietas - pašildyti vandens vonelėje, kad išsilydytų.
Kiaušinius
išplakti su cukrumi iki purumo.
Į
juos supilti sodą ir grietinę, biški permaišyti, supilti medų ir aliejų, vėl
permaišyti.
Supilti
miltų mišinį ir gerai išmaišyti.
Tešlą
pilti į kepimo popierium išklotą skardą ir kepti 180° t apie valandą.
Ar
iškepęs patikrinau truputį paspausdama pyragą, kai jau "atšoko"
- išjungiau orkaitę ir palikau joje atvėsti.
Zita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą