Dar vienas
laisvadienis, ir dar vienas kepinys. Šį kartą labai skanus, purus, minkštas
varškės keksas.
Keksui reikėjo:
- 400g. vraškės
- 5 kiaušinių
- 400g. miltų
- 300g. cukraus
- 250g. sviesto
- 3a.š. kepimo miltelių
- saujos razinų
Išlydžiau sviestą, palaukiau kol
šiek tiek atvės ir išsukau su cukrumi. Įmušiau kiaušinius, sudėjau varškę ir
viską gerai išmaišiau (su elektriniu plakikliu). Subėriau persijotus miltus su
kepimo milteliais ir dar kartą viską išmaišiau, bet jau su mediniu šaukštu.
Galiausiai įmaišiau saują razinų. Kepimo formą ištepiau sviestu, sukrėčiau
tešlą ir kepiau 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.
Kol kas tai pats skaniausias, kada nors
keptas keksas.
Skanaus!
Renata
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą