2017 m. rugsėjo 13 d., trečiadienis

Purus varškės keksas

       Dar vienas laisvadienis, ir dar vienas kepinys. Šį kartą labai skanus, purus, minkštas varškės keksas. 



Keksui reikėjo:
  • 400g. vraškės
  • 5 kiaušinių
  • 400g. miltų
  • 300g. cukraus
  • 250g. sviesto
  • 3a.š. kepimo miltelių
  • saujos razinų

        Išlydžiau sviestą, palaukiau kol šiek tiek atvės ir išsukiau su cukrumi. Įmušiau kiaušinius, sudėjau varškę ir viską gerai išmaišiau (su elektriniu plakikliu). Subėriau persijotus miltus su kepimo milteliais ir dar kartą viską išmaišiau, bet jau su mediniu šaukštu. Galiausiai įmaišiau saują razinų. Kepimo formą ištepiau sviestu, sukrėčiau tešlą ir kepiau 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. 
        Kol kas tai pats skaniausias, kada nors keptas keksas. 
Skanaus!


Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą