3 litrų stiklainiui :
- 1 didelė morka,
- 1 didelis svogūnas,
- 3 česnako skiltelės,
- krapų kotų,
- nedidelis krieno lapas,
- po 4 žirnelius juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų,
- kiek tilps agurkų,
- 300 g acto,
- 3 šaukštai druskos,
- 5 šaukštai cukraus.
Švariai išplaunam
stiklainius, iškaitinam juos (į puodą įpilti truputį vandens, dėti į jį
apverstą stiklainį ir kelias minutes "pavirti").
Svogūną ir morką
nulupame, supjaustom griežinėliais. Agurkus švariai nuplaunam, nupjaustom
galiukus. Viską sudedam į stiklainius, supilam cukrų, druską, actą ir kiek
telpa pripilam vandens.
Į didelį puodą įpilam
vandens, statom į jį stiklainį, tik pridengiam dangteliu ir kaitinam kol
agurkai pagelsta. Tada užsukam dangtelį, stiklainį pastatome apverstą,
pridengiam rankšluostėliu ir paliekam taip kol visai atvėsta.
Žiemai turėsim
traškančių, su skania rūgštele agurkų.
Niekada nebandėme marinuoti su morkomis ir svogūnais,šiemet išbandysim :)
AtsakytiPanaikintiJetau, kaip skaniai atrodo
AtsakytiPanaikintiO jeigu vietoj agurkų dėti cukinijas?
AtsakytiPanaikintiTaip nesu darius :)
Panaikinti