2022 m. rugpjūčio 12 d., penktadienis

Aštroka agurkų mišrainė žiemai (be kaitinimo)

Patiks mėgstantiems aštresnį skonį.  Bet aštrumas gan švelnus, gal net saldžiarūgštis, tad paragavus gaisras burnoje nekyla. Paruošiama lengvai ir svarbiausia nereikia kaitinti puode.





Reikės:
  • 2 kg pjaustytų agurkų,
  • 4 šaukštų druskos (be jodo),
  • 1,5 stiklinės acto 9%,
  • 600 g cukraus,
  • 7 šaukštų aliejaus,
  • 2 galvučių česnako,
  • 1 šaukšto maltos aitriosios paprikos.

Agurkus supjaustyti griežinėliais, berti druską ir gerai išmaišius vėsesnėje virtuvės vietoje palikti 5-6 valandom. Retkarčiais permaišyti, kad atsirastu skysčių.
Marinatui sumaišyti likusius produktus. Česnakus pjaustyti griežinėliais. Užpilti ant agurkų, gerai išmaišyti ir palikti 12 valandų, retkarčiais permaišant.
Po to belieka sudėti į paruoštus stiklainius ir nešti į rūsį.







Zita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą