Patiks mėgstantiems aštresnį skonį. Bet aštrumas gan švelnus, gal net saldžiarūgštis, tad paragavus gaisras burnoje nekyla. Paruošiama lengvai ir svarbiausia nereikia kaitinti puode.
Reikės:
- 2 kg pjaustytų agurkų,
- 4 šaukštų druskos (be jodo),
- 1,5 stiklinės acto 9%,
- 600 g cukraus,
- 7 šaukštų aliejaus,
- 2 galvučių česnako,
- 1 šaukšto maltos aitriosios paprikos.
Agurkus supjaustyti griežinėliais, berti druską ir gerai išmaišius vėsesnėje virtuvės vietoje palikti 5-6 valandom. Retkarčiais permaišyti, kad atsirastu skysčių.
Marinatui sumaišyti likusius produktus. Česnakus pjaustyti griežinėliais. Užpilti ant agurkų, gerai išmaišyti ir palikti 12 valandų, retkarčiais permaišant.
Po to belieka sudėti į paruoštus stiklainius ir nešti į rūsį.
Zita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą