2017 m. spalio 12 d., ketvirtadienis

Tortas "Medutis"

Geriausias gimtadienis būna tada, kai tortą kepa mama. Nors laiko ne marios, bet jeigu vaikas nori, mama turi verstis per galvą ir daryt, ar ne taip? 😊


Tai gi:
  • 100 g sviesto
  • 200 g cukraus
  • 3 valgomi šaukštai medaus
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos
  • 4 stiklinės miltų, plius dar kočiojimui man reikėjo atskirai
  • 2 kiaušiniai

Pertepimui:
  • 1l grietinėlės
  • 400 g cukraus
  • truputis citrinos rūgštelės

Į puodą beriame cukrų, dedame sviestą ir medų -  viską šildome ant garų. Šildome tol, kol visi produktai pasidaro vientisi. Tada šiek tiek atvėsiname, bet neatšaldome, dedame išplaktus kiaušinius ir gerai išmaišome. Tada pilam nugesintą sodą ir beriame miltus. Užminkome tešlą. Ji turi būti minkšta kaip plastilinas. Kočioju iš karto ant sviestinio popieriaus. Kočioju labai plonai, kaip sakant peršviečiamai, nes kepant vis tiek kažkiek pakyla. Iškepus visus lakštus tepu grietinėle,  ir viską sluoksniuoju. Geriausia tortą pjaustyt ne kitą dieną, o dar sekančią, tada tortas subręsta, toks na, mmm koks skanus būna, net ir dabar jo vėl užsimaniau 😊
Skanaus 😊 

Mamos Zitos -> Medutis
Inga

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą