Kremui:
- pakelis želė,
- 2 kupini šaukštai želatinos,
- 900 g riebios grietinės,
- cukraus pagal skonį,
- vanilino, citrinos rūgštelės (citrinos sulčių).
Su trupučiu acto užgesinam sodą.
Į indą dedam medų, cukrų, margariną, kiaušinius, prieskonius, dedam į vandens vonelę ir pamaišant šildom kol ištirpsta margarinas, cukrus.
Pilam sodą, miltus ir sumaišom.
Ant kepimo popieriaus
klojam norimos formos ir dydžio blyną ir kepam 220 l temperatūroj, kol
gražiai paruduoja. Jei tešla nepasiduoda lyginama mentele - padrėkinkite
mentelę vandeniu. Blynų padarom 4-5.
Želė reiktų pasiruošt anksčiau, kad jau būtų sustingus.
Taip pat želatiną anksčiau reikia užpilti atvėsusiu virintu vandeniu, kad išbrinktų. Maždaug trečdalis stiklinės vandens.
Grietinę
plakam su cukrum ,kol pasidaro tiršta ,išlaikanti formą ,dedam
vanilino ,rūgštelės. Želatiną pašildom, kad ištirptų ir įplakam į kremą.
Blynus pertepam kremu, dedam supjaustytos želė gabaliukų, kas mėgsta gali ir uogienės, ar kokio apelsino įdėti.
Tortą pusvalanduką palaikom šaltesniam virtuvės kampely ir tada dedam į šaldytuvą. Geriausia, kad pastovėtų pernakt.
Paskui belieka pagal savo skonį ir fantaziją papuošti - grietinėle, trupinukas(padarytais iš sausainių), šokoladu, vaisiais ir t.t.
Skanaus :)
Mama Zita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą