2022 m. gegužės 26 d., ketvirtadienis

Sviestinis rabarbarų pyragas

Prasideda rabarbarų sezonas, tad kepam rabarbarų pyragą. 

Šis receptas sulaukęs tik gerų atsiliepimų.  Bandau ir aš. 




Pyragui reikėjo:

  • 400 gr. rabarbarų,
  • 220 gr. miltų,
  • 4 vnt. kiaušinių,
  • 200 gr. sviesto,
  • 150 gr. cukraus, 
  • 1.5 a.š. kepimo miltelių (nubrauktų), 
  • 2 a.š. vanilinio cukraus,
  • 1 žiupsnelis druskos.


Minkštą kambario temperatūros sviestą mikseriu išplakiau su cukrumi iki purumo. Tada subėriau vanilinį cukrų ir po vieną įmušiau kiaušinius. Gerai išplakiau po kiekvieno kiaušinio.

Pamažu maišydama (jau šaukštu) subėriau persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Maišiau tiek, kad tešloje neliktų sausų miltų. Tešla turi būti tirštoka, šiek tiek tirštesnė už riebią grietinę.

Rabarbarus švariai nuploviau, nusausinau, nulupiau viršutinį sluoksnį ir supjausčiau kubeliais. Dalį rabarbarų supjausčiau juostelėmis, buvo pyrago papuošimui. Kitą kartą pyrago nepuoščiau, nes ant viršaus sudėti rabarbarai gavosi kaip šiaudai. Bet grožio pyragui tikrai prideda,  tad rinktis jums, ar puošti, ar ne ;). 

Į sviestu pateptą silikoninę kepimo formą supyliau pusę tešlos, ant jos sudėjau kubeliais pjaustytus rabarbarus. Tada supyliau likusią tešlą ir ant jos gražiai išdėliojau juostelėmis pjaustytus rabarbarus, lengvai juos raka įspausdama į tešlą.

Pyragą dėjau į orkaitę, įkaitintą iki 180 C laipsnių ir kepiau apie 40 minučių. 

Ar iškepė, kaip ir visada, patikrinau įsmeigusi medinį pagaliuką į pyrago vidurį - jeigu ištrauktas pagaliukas švarus, neapsivėlęs trupiniais, pyragas iškepęs.

Leidau pyragui šiek tiek atvėsti ir skanaus!

Rabarbarų rūgštelė šiam pyragui labai tinka. 



Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą