2021 m. liepos 11 d., sekmadienis

Virtos žirnių ankštys garnyrui



Šiemet, susigundžius vaizdu ant sėklų pakelio, pirmą kartą pasisodinau violetinių žirnių. Iš ties gražūs jų žiedai papuošė daržą ir pačios ankštys atrodė patraukliai. Tiesa, gamybos procese, ta patraukli spalva dingo, bet, dėl to, skonio neprarado.

Naudojau:

  • gerą saują jaunų žirnių ankščių,
  • trupučio sviesto,
  • druskos,
  • maltų pipirų
  • česnako granulių,
  • provanso žolelių.

 

Žirniams nupjausčiau kotukus, nuplovus subėriau į pasūdytą verdantį vandenį ir paviriau apie 15 min. Nupylus į sietelį palikau nuvarvėti.

Keptuvėn dėjau truputį sviesto, subėriau žirnius ir po truputį visų prieskonių, minutę kitą pamaišant pakepiau ir viskas, galima ragauti.




Zita


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą