Tai
gal pirmi darbai, kuriais esu beveik patenkinta. Tokius skanėstus galima jau
nešti ir dovanų ;)
Beje,
maniškiai dovanoms ir skirti.
Tikrai
nėra sudėtingos tešlos ir gamybos, juos galit pasigaminti kiekvienas.
Imame:
- ~350 g miltų
- spalvotų kokoso drožlių 30 g
- 1 kiaušinį
- 1v.š. grietinės
- 50 g sviesto
- 125 g cukraus
- 1 a.š kepimo miltelių
- žiupsnelis druskos
- keli lašai "Romo" kvapų
Aš visas dozes padvigubinau, jei jau kepti, tai kepti urmu :D Iš tešlos išėjo 5
eglutės ir dar Upokšniui sausainių pasmaližiaut.
Imamės tešlos. Išplakame kiaušinį su cukrumi, dedame kambario temperatūros sviestą, grietinę, kepimo miltelius, druską, kvapų esenciją, kokoso drožles ir viską gerai išmaišome.
Imamės tešlos. Išplakame kiaušinį su cukrumi, dedame kambario temperatūros sviestą, grietinę, kepimo miltelius, druską, kvapų esenciją, kokoso drožles ir viską gerai išmaišome.
Sudedame
miltus ir užminkome tešlą. Dedame ją porai valandų į šaldytuvą.
Išėmę
tešlą iš šaldytuvo iškočiojame lakštą maždaug 0,5-0,8 mm storio ir formelėmis
išspaudžiame žvaigždes. Aš, kaip matysis, dar padariau mažas skylutes vidury, kad
galima būtų praverti juosteles. Norėjau,
kad jos būtų tvirtesnės, nes jų laukia kelionė.
Dedam ant miltais pabarstytos skardos ir pašauname į įkaitintą iki 180 C orkaitę 15 min.
Iškeptas
ataušiname.
Ir
pradedame surinkinėti eglutes ;). Galima paimti ištirpinti šokoladą, ar
pasidaryti glazuruotę, išplakti cukrų ir kiaušinio baltymą. Aš pirkausi pakelį jau pagamintos glazuruotės.
Vualeeee...:D,
tikrai puikiai atrodo!
Eliza
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą