2019 m. lapkričio 12 d., antradienis

Migdoliniai sausainiai su citrinos griežinėliais




Reikės:
  • Minkšto sviesto - 150g
  • Kiaušinio – 1 vnt.
  • Citrinos žievelės - 1 v.š.
  • Smulkinti migdolų riešutai - 200g
  • Cukraus pudros - 100g
  • Miltų - 200g
  • Citrinos sulčių - 1 v.š.
  • Kiaušinio trynys 
  • Citrinų 3-4 vnt.
  • Barstymui cukraus


Sviestą išsukti su kiaušiniu, tada sudėti smulkintus migdolų riešutus, cukraus pudrą, miltus ir citrinos sultis, užminkyti tešlą. Daliname tešlą į dvi dalis, susukame ritinius (5cm storio). Juos įsukame į maistinę plėvelę ir dedame 3 val. į šaldytuvą (aš dar prieš išimdama patalpinau į kamera 15 min.)



Citriną nuplauname ir supjaustome 2-3 mm storio skiltelėmis, jas nusausiname popieriniu rankšluosčiu.


Išimame tešlą ir supjaustome 4 mm storio riekelėmis.


Dedam ant kepimo skardos ir riekeles patepam kiaušinio trynių, ant viršaus uždedam citrinos riekeles, barstome cukrumi.




Šauname į iš anksto įkaitinta 180C orkaite, kepame 15 min.


Paskutines 3-4 min. kepkite orkaitės grilio rėžimu.


Skanaus!


Eliza

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą