Internete
pamačiusi šaukiantį pavadinimą "Purūs pyragėliai prie arbatos: greita irpaprasta!" nusprendžiau išmėginti ir aš. Kad paprasta, tai taip,
pyragėliai iš ties paprastučiai. Bet, kad greita - šiek tiek prieštarauju. Vien
jau paruošta tešla turi „ilsėtis“ apie 30-40 minučių... Tai kas tada yra
greita? :D Beje ir ypatingu skoniu šie pyragėliai
nepasižymi. Asmeniškai man, per daug terlionės dėl tokio skonio. Na, bet svečią
pavaišinti gėda tikrai nebūtų 😉. Tad, tai tiesiog paprastučiai, purūs
pyragėliai.
Reikės:
- 300 ml kefyro (būtinai šilto)
- 0,5 a.š. sodos
- Žiupsnelio druskos
- 1 v.š. cukraus
- 400 g kvietinių miltų
- Aliejaus kepimui
Į
dubenį įsijojau 400 g kvietinių miltų. Į juos subėriau cukrų ir viską gerai
išmaišiau. Padariau viduryje skylę ir supyliau į ją šiltą (būtinai) kefyrą.
Į
kefyrą iškart subėriau druską ir sodą, greitai užminkiau tešlą. Ji turėtų būti
minkšta. Tešlą sudėjau į dubenį, uždengiau virtuviniu rankšluosčiu ir dangčiu.
Tešlą palikau pailsėti 30–40 minučių.
Tada
ant stalo pabarsčiau miltų, perkėliau ten tešlą ir šiek tiek paminkiau. Tada
iškočiojau į maždaug 1,5 cm storio sluoksnį. Paėmiau širdelės formą ir ja
išpjoviau pyragėlius. Uždengiau juos servetėle ir palikau 10-15 min.
Gerai
įkaitinau keptuvę su nemažu kiekiu aliejaus. Dėjau pyragėlius į keptuvę ir
kepiau ant vidutinės ugnies, kol abi pusės gražiai parudavo. Turėtų būti
kažkur apie 5-7 min. iš kiekvienos pusės. Iškeptus pyragėlius
sudėjau ant servetėle padengtos lėkštės.
Kai
atvėso pabarsčiau cukraus pudra ir skanaus!
Renata
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą