Liko cukinijų ir nesugalvojate kaip jas
panaudoti? Mes kepėmė pyragą, kuris yra minkštas, drėgnas, cukinijų jame visai
nesijaučia.
Reikės:
- apie 230
g cukinijos, tarkuotos burokine tarka,
- 150 g
miltų (naudojau viso grūdo),
- 45 g
kakavos,
- 1
šaukštelio kepimo miltelių,
- žiupsnelio
druskos,
- 1/2
šaukštelio cinamono,
- 100 g
juodo šokolado,
- 2
kiaušinių,
- 120 ml
aliejaus (naudojau rapsų),
- 100 g
cukraus,
- saujos
sezamų.
Dubenyje sumaišyti miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską ir
cinamoną. Sudėti sutarkuotą (arba susmulkintą) juodąjį
šokoladą. Kitame inde išplakti kiaušinius, supilti aliejų, cukrų ir viską
plakti kol produktai susijungs. Įmaišyti tarkuotą cukiniją.
Palengva pilti cukinijos masę į sausus
produktus, dėti sezamus ir maišyti kol viskas susijungs.
Orkaitę įkaitinti iki 180ºC temp. Tešlą
pilti į riebalais išteptą arba kepimo popieriumi išklotą formą, kepti ~50 min.
(arba patikrinti įsmeigus medinį pagaliuką, kuris turi būti sausas). Atvėsinti
ir galima mėgautis.
Elžbieta
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą