2017 m. sausio 20 d., penktadienis

Orkaitėje kepti varškėčiai

Sako, kad šiuos varškėtukus valgo net patys didžiausi nevalgiukai. Idėją pamačiau facebook grupėje "Gaminame mažyliams kartu". Na mažylių tokių jau kaip ir neturiu, bet su maisto išrankumu reikalų tikrai turim. Tad ši idėja tiko ir mums.



Varškėtukams reikėjo:
  • varškės - 360g, 
  • kiaušinių - 3vnt.,
  • cukraus - stiklinės (galima dėt pagal skonį),
  • vanilinio cukraus - 1 šaukštelio,
  • miltų - stiklinės,
  • kepimo miltelių - pusė šaukštelio,
  • sviesto - 50g.


Kiaušinius išplakiau su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Į kiaušinių plakinį sudėjau varškę ir su šaukštu gerai išsukau. Supyliau tirpintą sviestą, išmaišiau. Tada supyliau persijotus miltus su kepimo milteliais ir viską gerai išmaišiau. Gautą masę (tirštą) sudėliojau į formeles (kad masė nekibtų prie šaukšto, aš šaukštą, kas kart, pašlapinu vandenyje).



Kepiau 175 laipsnių karščio įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Valgėme su uogiene.

Skanaus!




Renata

2 komentarai:

  1. Labai patiko, gan orginalu. Paprasto cukraus šiektiek mažiau dėjau negu Jūs parašėte, nes nelabai mėgėja saldžiai, gavosi labai gerai. Ačiū už receptą. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Smagu, kad patiko. Aš pati tikrai dar ne vieną kartą juos kepsiu, tik kitą kartą įdėsiu razinų.
    Dėl cukraus, tai ir mano dėtas kiekis didelio saldumo nedavė. Aš taip pat nesu mėgėja perdėto saldumo :)

    AtsakytiPanaikinti