Už lango lyja, niūru...
Bet man patinka stebėti lietų ir gerti kavą. Greitai užsikaičiau virdulį, o
kadangi artėja pietų metas, suskubau kepti varškėčius.
Varškėčiams reikės:
- 300g varškės,
- pusė stiklinės kefyro,
- poros kiaušinių,
- poros šaukštų cukraus,
- 4-5 šaukštai miltų,
- 2 šaukštai manų kruopų,
- rudojo cukraus ir migdolų riekelių (nebūtina).
Tingėjau kepti keptuvėje,
tad sugalvojau varškėčius kepti orkaitėje, keksiukų formoje. Visus produktus
(išskyrus rudą cukrų ir migdolus) sumaišiau, formeles ištepiau sviestu ir
sudėjau į jas varškės masę, ant viršaus užbarsčiau rudą cukrų ir migdolus.
Pašoviau į 190C orkaitę.
Kaip tik užvirė vanduo
kavai.
Į didelį puoduką įdėjau:
- 2 šaukštelius maltos kavos,
- pusė šaukštelio cinamono,
- pusė šaukštelio vanilinio cukraus,
- malto muskato riešuto ant šaukštelio galo.
Užpyliau vandeniu ir
laukiau kada iškeps varškėtukai. Kol kava pravėso jie ir iškepė (kepė 20 min).
Namai
pakvipo cinamonu ir varškėčiais... Buvo labai skanu!
Mama
Jurgita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą