Mano šeimos, iškeltais
nykščiais į viršų, įvertinta sriuba.
Paskutiniu
metu pastebėjau, kad mano šeimyna vėl pradėjo valgyti sriubas. Sakau vėl, nes
buvo laikas, kai visiems suvalgius po mažą bliuduką sriubos, likusią tiesiog
tekdavo išpilti. O dabar, išvirus tą patį kiekį, jei iškart jos nevalgai,
tai gali ir nebelikti... :D.
Interneto
platybėse pamačiau, vizualiai labai skaniai atrodančią, sriubą. Viriau, gal ne
visai pagal tą receptą, bet idėja iš ten. Šaltinio nenurodysiu, nes nepamenu
kur tiksliai tą receptą radau.
Skaniajai
sriubai reikėjo:
- 400 g. vištienos faršo,
- 1 litro vištienos sultino (ištirpintas kubelis sultinio),
- 3 vidutinio dydžio bulvių,
- 1 morkos,
- 1 nedidelio svogūno,
- Šiek tiek žirnelių ir šparaginių (aš dėjau saują šaldytų),
- 50 gr sviesto,
- 2 v.š. miltų,
- 1 vnt. lydyto sūrelio,
- apie stiklinę pieno.
Maišydama pakepinau
vištienos faršą. Kepiau kol visa mėsa gražiai apkepė. Kitoj keptuvėj ant
šlakelio aliejaus pakepinau susmulkintus svogūną ir morką, šiek tiek
paprieskoniavau, baigiant kept sumečiau žirnelius ir šparagines, maišydama dar
šiek tiek pakepinau. Ant puodo dugno sudėjau kepintas daržoves, sukrėčiau
kepintą faršą, sudėjau mažais kubeliais pjaustytas bulves, viską užpyliau litru
vištienos sultinio. Ant mažos ugnies viriau kol suminkštėjo bulvės. Keptuvėje
išlydžiau sviestą, ant jo pakepinau miltus. Tą kepintą masę sudėjau į sriubą,
išmaišiau. Palaukiau kol užvirė. Tada sudėjau lydytą sūrelį, supyliau pieną.
Vyriau maišydama kol išsilydė sūreliai.
Skanaus.
Renata
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą