2017 m. sausio 6 d., penktadienis

Nauji metai žėrinčioje Vienoje (Austrija)

Į Vieną atvykome gerokai po pietų. Sulaukėme vietinės gidės Margaritos (gidės paslaugos - 4 eur). Senučiukė moterytė, bet labai aktyvi, labai išsamiai pasakojo apie kiekvieną Vienoje esantį svarbų pastatą ir su juo susijusį įvykį. Rodos pačios viskas išgyventa, visur dalyvauta. Ekskursija vyko pėsčiomis (anot Margaritos teko nueiti apie 5 km).  Aplankėme Šv. Stepono katedrą, garsiąją Vienos operą, Rūmų parką su muzikos genijui V.A. Mocartui skirtu paminklu, Marijos Teresės aikštę, graikų šventyklas primenančius Parlamento rūmus, Rotušę, Habsburgų rezidenciją iš kurios buvo valdoma galinga Austrijos - Vengrijos imperija. Tai nuostabus, didingas, prabangus miestas.

Šv. Stepono katedra













Rūmų parkas su muzikos genijui V.A. Mocartui skirtu paminklu.




Po ekskursijos užsukome pavakarieniauti. Vakarieniavome savitarnos restorane. Į restorano salę nusileidome šokdami stikliniame lifte (su manim kartu buvęs "senukas" laiptais nulipti nenorėjo :D ). Taip susilaukėm ten gyvai dainuojančio vyruko dėmesio, kuris rodydamas į mus, kelis kartus sušuko "liebhaber, liebhaber!". Vakarienės kaina sakyčiau "kandžiojasi". Už du patiekalus (šnicelis, bulvytės fri ir salotos + taurė alaus) sumokėjome beveik 32 eurus. Tai sakyčiau buvo labai skanu, net skaniau nei skanu. :D Dar ta proga, mano draugas, gavo padainuoti į mikrofoną. Įtariu nuo jo balso grožio liko pakerėti visi ten esantys :D.
Pavakarieniavę tiesiog mėgavomės Vienos vakariniu grožiu.





Ieškojome lauktuvių. Kainos didelės. Lauktuvių pirkau labai minimaliai. Jei būčiau pirkusi visiems kam norėčiau, tai būčiau "nusipirkusi" antrą kelionę. Iš viso, meskim madą vežti lauktuves, geriau tuos pinigus meskim į taupykles ir kuo daugiau keliaukim!

Naujuosius metus sutikti galėjome rinktis kokią tik norim žėrinčią aikštę. Jų, bent jau mes radom apie penkias. Visur skirtinga muzika ir minios žmonių. Apėję kelias (manau visas) aikštes, pasirinkome Vienos Rotušę. Pati Rotušė kažkas nerealaus, pastato grožis neapsakomas.




Vienoje vyksta garsios Kalėdinės mugės, viena mugių buvo įsitaisiusi šalia Rotušės. Ten galima nusipirkti ko tik nori. Nuo įvairiausių suvenyrų iki meduolio ar tai kepurės... Tiesa, mugės asortimentas manęs nenustebino. Nieko tokio ypatingo nepamačiau. Nusipirkau du magnetukus bei nusipirkome karšto vyno (7 eur). Karštas vynas ir punšas pilstomi į gražius puodelius (puodelius, išgėrus gėrimą, galima grąžint ir atgauti 3 eur). Punšas grybukuose, vynas paršiukuose bei "Leprikanuose". Kur bepasisuksi, visi su tais puodeliais rankose.




Artėjant 24 valandai, aikštės tapo sausakimšos. Naujus sutikome susispaudę minioje. Mes sutikome du kartus, Lietuvos ir Austrijos laiku.  Fejerverkų tikėjomės įspūdingesnių, o gal tiesiog kitoje aikštėje turėjo būti kažkas ypatingesnio. Tačiau  valsas, kurį "sukomės" susispaudę minioje atpirko tuos fejerverkus.
Pirmą valandą jau turėjome būti autobuse. Įstrigom minioje, galvojome vėluosime.. Bet spėjom.. Laukė ilgas kelias namo...

Išvada.
Visai smagu buvo sutikti Naujuosius metus kitaip nei visada. Pirmą kartą sutikau Naujuosius metus tik dviese, nepažįstamųjų apsuptyje.

Gražių, įspūdingų metų Visiems!

Kelionė dviems žmonėms kainavo 231 eur + ekskursija bei gidų paslaugos 36eur. 
Valgyti buvom įsidėję. Tačiau tris kartus valgėme ir kavinėse. Du kartus Lenkijoje. Už pietus (kepsniukai, garnyrai, salotos, gėrimai) vienoje kavinėje sumokėjome apie 50 zlotų, kitoje apie 30 zlotų. 
Vienoje vakarienė 32 eur. 
Plius dar suvenyrai, lauktuvės.

Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą