reklama

2016 m. sausio 8 d., penktadienis

Kepti burokėliai ekspromtu.

Būna dienų lyg tyčia. Užsinori kažko tokio, į ką šiaip nė nekreiptum dėmesio, nekalbant, kad valgytum. Skutant n patiekalui bulves, akis užkliuvo už burokėlių. Nupirkti jie tam, kad būtų išvirti, sutarkuoti ir užkonservuoti. O man šovė mintis (net skonį burnoj pajutau..), jog reikia keletą burokėlių iškepti! Nulupau porą burokėlių, jie pas mane didoki, nuploviau, supjausčiau skiltelėmis, sudėjau į keramikinę kepimo formą, pabarsčiau žolelėmis, pipirais, druska, apšlaksčiau alyvuogių aliejumi.


Uždengiau folija ir apie 1,5 val. kepiau vidutinio karštumo orkaitėj.
Tikrai neatsilaikiau nesuvalgiusi keleto burokėlių vienų, o kiti liko laukti pagrindinio patiekalo - kad atliktų puikaus garnyro vaidmenį.


 Mama Laima

2 komentarai:

  1. Sprendžiant iš vaizdo, puikiai tiktų prie kepsnio :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. tikrai labai skanu, tik velniukai gana ilgai kepti juos reikia :(

    AtsakytiPanaikinti