- Vištienos krūtinėlės,
- želatinos (pageidautina greitai tirpstančios), tačiau tiks ir paprasta, tik reikėtų sumalti kavamale),
- jūsų mėgstamų prieskonių,
- kepimo formos,
- kepimo rankovės.
Vištienos
krūtinėlę supjaustome juostelėmis ~ 2cm diametru. Užmarinuojame pagal savo
skonį (druska, pipirai, prieskoninės žolelės ir t.t.) Želatiną sumalti kavamale
(jeigu neturite greitai tirpstančios). Prieskonius ir želatiną gerai sumaišyti
su vištiena. Galite palikti pasimarinuoti keliom valandom.
Paimam kietą
formą (aš naudojau Maximoje pirktą kietą keksui ar duonai skirtą formą) bei
kepimo rankovę. Kepimo rankovė turi būti kiek ilgesnė nei kepimo forma, nes
reikės užrišti rankovės galus.
Marinuotą
vištieną sudedam į kepimo rankovę išilgai formos šachmatine tvarka.
Išleidžiame orą
iš rankovės, užrišame abu galus ir dedam į kepimo formą. Padarom kelias
skylutes rankovėje, kad cirkuliuotų oras bei ji nesprogtų.
Kepame ~ 40min. 180-200`C orkaitėje.
Iškeptą vištieną
išimame iš orkaitės, paliekame atvėsti iki atvės kepimo forma. Iš kepimo
rankovės mėsos neišimame. Tuomet reikės kokio „svorio“ prispausti mėsą. Aš
naudojau kruopas, kurias įdėjau į maišą ir tiesiog pastačiau ant atvėsusios
mėsos. Paliekame šaltai 6-8val.
Praėjus minėtam
laikui nuimame svorį bei išimame mėsą iš kepimo rankovės. Dėl želatinos ji
puikiai pjaustosi bei laiko formą.
Mama Julija
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą