2016 m. sausio 12 d., antradienis

Duona "Doris", arba įdarytas prancūziškas batonas

Gavau dovanų "Konditerijos enciklopediją". Knyga, sakyčiau, užtikrinanti ne tik faktą, jog be pyragų neliksi, bet ir žmogaus saugumą bei raumenų tonusą :) Verta nešiotis vakarais :).
Akys užkliuvo už seniai pamirštos idėjos - įdaryto batono. Šioje knygoje šis receptas pavadintas duona "Doris".


Naudojau prancūzišką batoną, perpjoviau pusiau, su peiliu padariau minkštime skylutę. Recepte rašo, jog reikia išimti minkštimą... Prekybos centruose perkamame batone tas minkštimas orinis, nėra net ko šalinti, užtenka tik peiliu tą orą "išleisti". Knygoje rašoma, jog 50 cm ilgio, 8 cm storio duonos kepalui reikia:

250 g virto kumpio,
2 kietai virtų kiaušinių,
1 a.š. pjaustytų ankštinių pipirų,
1-2 šaukštelių kaparių,
250 g sviesto,
kelių žalių alyvuogių,
vienas konservuotas agurkėlis (tarkuotas),
druskos, pipirų,
vorčesterio padažo.


Aišku, padariau tokį įdarą. Dubenyje išsukau sviestą, sudėjau pjaustytą kubeliais kumpį, smulkintus kiaušinius, kitus ingredientus, viską gerai sumaišiau. Sudėjau šią masę batonan, apvyniojau folija ir kelioms valandoms į šaldytuvą. Patiekiau supjausčiusi riekelėm. Viskas būtų gerai, bet duonos man mažai (nebuvo gi jokio minkštimo pridėti masėn! Nors TIKRAI reikia!), o sviesto per daug. Greituoju būdu padariau savo įdarą:

250 g virto kumpio,
2 kietai virtų kiaušinių,
1-2 šaukštelių kaparių,
200 g varškės sūrelio,
kelių juodų alyvuogių,
1 koncervuotas agurkėlis (tarkuotas),
druskos, pipirų,
vorčesterio padažo,
4 riekės 5 grūdų batono (susmulkintos kvadratėliais).



Tikrai darysiu dar tokį įdarytą prancūzišką batoną, tik rinksiuosi savo variantą arba bandysiu dar improvizuoti. Be tiek daug sviesto, kiek parašyta knygoje. 

Mama Laima

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą