2015 m. gruodžio 15 d., antradienis

Trapūs sausainiai “Velniukai”



Šis receptukas skirtas labiau toms mamoms, kurios neturi laiko ir nori skanėstą paruošti be didelio triūso.

Reikės:
Sviestas – 250g.,
Miltai – 250g.,
Krakmolas (bulvių) – 250g.,
Kiaušiniai – 1vnt.,
Cukraus pudra – 100g.,
Kakava – 2v.š,
Vanilinis cukrus – žiupsnelis.

Gaminimo eiga:
Minkštą sviestą su cukraus pudra, kiaušiniu, kakava bei vanile išsukti iki purios masės. Suberti miltus bei krakmolą ir išminkyti minkštą tešlą. Suformuoti rutuliukus ir kepti 10-15min. iš anksto įkaitintoje orkaitėje iki 200`C. Atvėsinti ir aplieti ištirpintu šokoladu.
Rekomenduojama sausainius valgyti po dvejų parų, nes jie turi išdžiūti. Tačiau pas mane šeimyna juos „sušluoja“ tą pačią dieną.
Skanaus.


Mama Julija

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą