2015 m. liepos 4 d., šeštadienis

Česnako žiedo stiebas, arba pavadinimas galėtų būti toks: "Nežinau, kaip pavadinti"

Turiu nuostabią kolegę, kuri savo sodo gėrybėmis pradžiugina. Dažnai visai neįprastomis, bent jau man. Bet, kadangi esu visai "nešpietna" išmėginti nauja, tai, sakyčiau, net labiau džiaugiuosi tuo, ko net pavadinimo tikslaus nežinau, nei įprastu svogūno laišku. Ūkiškai galiu apibūdinti - česnako žiedo stiebas, kol žiedas dar nėra išsiskleidęs.


Iš jų galima pasidaryti pagardą patiekalams.
Jau išbandžiau. Visą šūsnį šviežiai nuskintų žalesų nuploviau. Patį stiebo galiuką nulaužiau nuo kiekvieno, nes jis sausokas. Sudėjau į smulkintuvą ir susmulkinau. Dalį sušaldžiau nieko papildomo neįdėjus, kiton įdėjau druskos, išmaišiau ir šaldytuvan. Druskos dėjau tiek, kad gardinant šiuo mišiniu kokį patiekalą, druskos jau nebereiktų. Aišku, viskas priklauso nuo skonio. Mūsuose druska saikingai naudojama, nėra posakio: "Duok druskos, iš kvapo matau, kad trūksta" :)


Išmėginau šias gėrybes ir kepant mėsą su bulvėmis. Labai labai patiko. Įpusėjus kepti mėsai sudėjau prieskoniais ir aliejumi pagardintas bulves ir minėtus česnako žiedų stiebus: jau susmulkintus ir sveikus. Skonio derinys tikrai gavosi geras.


 

Mama Laima

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą