- 250 ml vandens,
- 100 gr sviesto,
- 4 kiaušiniai (nedideli),
- 180 gr miltų,
- ½ a.š. druskos,
- Plikytas kremas,
- 500 ml pieno,
- 150 gr ,
- 4 kiaušinių triniai,
- 50 gr miltų,
- 1 a.š. vanilinio cukraus.
Baltyminis
kremas:
- 200 gr cukraus,
- 100 ml vandens,
- 4 kiaušinių baltymai.
Eklerų gamyba:
Vandenį
užviriname, įdedam sviestą ir druską, viską užviriname.
Į
verdančią masę įberiame miltus, gerai išmaišome. Verdam dar 2 min. Masę
šiek tiek atvėsiname. Įmušam vieną kiaušinį, gerai išmaišome, įmušam antrą
kiaušinį, išmaišome ir Tokių būdų įmušam visus kiaušinius.
Skardą
išklojame kepimo popieriumi. Su šaukštu arba konditerinio švirkšto pagalba
tešlą sudedam ant skardos juostelių pavidalų, apie 10 cm ilgio. Pašauname į iš
anksto iki 180`C įkaitintą orkaitę, kepame iki auksinės spalvos apie
35–40 min. Kepimo metu orkaitės neatidarinėti.
Iškeptus
ir atvėsintus eklerus pripildyti kremais konditerinio maišelio arba švirkšto
pagalba.
Plikyto kremo gamyba:
Kiaušinių
trynius pertrinti su cukrumi ir vanilinių cukrumi. Įberti miltus, viską gerai
išmaišyti. Pieną užvirinti, sudėti trynių masę, viską gerai išmaišyti. Virti
ant mažos ugnies (nuolat maišydami) iki sutirštės.
Baltyminio kremo
gamyba:
Cukrų
užpilti vandeniu ir virti ant vidutinės ugnies (iki minkštojo gumuliuko
mėginio). Kai užvirs, virti dar apie 35min.
Minkštojo gumuliuko
mėginys:
į ledinį vandenį įlašinti kelis lašus sirupo ir jeigu iš įlašinto sirupo galite
suformuoti gumulėlį – sirupas išviręs.
Kiaušinio
baltymus suplakame iki standžių putų su žiupsneliu druskos. Druska reikalinga
tam, kad baltymus gėriau ir greičiau suplakti. Į suplaktus baltymus labai plona
srovele pilame karšta sirupą nuolat plakdami baltymus. Baltymus su sirupu plakame apie 7-10min.
Mama Julija
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą