2015 m. gegužės 31 d., sekmadienis

Eklerai




250 ml vandens,
100 gr sviesto,
4 kiaušiniai (nedideli),
180 gr miltų,
½ a.š. druskos,
Plikytas kremas,
500 ml pieno,
150 gr ,
4 kiaušinių triniai,
50 gr miltų,
a.š. vanilinio cukraus.

Baltyminis kremas:
200 gr cukraus,
100 ml vandens,
kiaušinių baltymai.

Eklerų gamyba:
Vandenį užviriname, įdedam sviestą ir druską, viską užviriname.
Į verdančią masę įberiame miltus, gerai išmaišome. Verdam dar 2 min. Masę šiek tiek atvėsiname. Įmušam vieną kiaušinį, gerai išmaišome, įmušam antrą kiaušinį, išmaišome ir Tokių būdų įmušam visus kiaušinius.
Skardą išklojame kepimo popieriumi. Su šaukštu arba konditerinio švirkšto pagalba tešlą sudedam ant skardos juostelių pavidalų, apie 10 cm ilgio. Pašauname į iš anksto iki 180`C įkaitintą orkaitę, kepame iki auksinės spalvos apie 35–40 min. Kepimo metu orkaitės neatidarinėti.








Iškeptus ir atvėsintus eklerus pripildyti kremais konditerinio maišelio arba švirkšto pagalba.
Plikyto kremo gamyba:
Kiaušinių trynius pertrinti su cukrumi ir vanilinių cukrumi. Įberti miltus, viską gerai išmaišyti. Pieną užvirinti, sudėti trynių masę, viską gerai išmaišyti. Virti ant mažos ugnies (nuolat maišydami) iki sutirštės.








 Baltyminio kremo gamyba:
Cukrų užpilti vandeniu ir virti ant vidutinės ugnies (iki minkštojo gumuliuko mėginio). Kai užvirs, virti dar apie 35min. 
Minkštojo gumuliuko mėginys: į ledinį vandenį įlašinti kelis lašus sirupo ir jeigu iš įlašinto sirupo galite suformuoti gumulėlį – sirupas išviręs.
Kiaušinio baltymus suplakame iki standžių putų su žiupsneliu druskos. Druska reikalinga tam, kad baltymus gėriau ir greičiau suplakti. Į suplaktus baltymus labai plona srovele pilame karšta sirupą nuolat plakdami baltymus. Baltymus su sirupu plakame apie 7-10min. 









Mama Julija

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą