- Želatina - 25 gr.,
- persikai konservuoti - 1 skardinė,
- obuoliai - 1 vienetas,
- Ananasai konservuoti 1 skardinė
- Sultys iš persikų ir ananasų skardinių
- Vanduo
Želatiną užmerkiame
vandenyje iki išbrinks. Į dubenį nupilame sultis iš persikų ir ananasų skardinių,
praskiedžiame vandeniu iki norimo skonio, bei kiekio. Formą, kurioje darysite
žėlę reikia sutepti aliejumi. Išbrinkusią želatiną kaitinti ant mažos ugnies iki
visiškai ištirps. Ištirpintą želatiną sumaišyti su sultimis, viską perkošti per
sietelį. Į formą įpilti tiek sulčių, kad nuo dugno būtų apie 0,5 cm. Įdėti į
šaldymo kamerą iki sustings (žiūrėti, kad neužšaltų). Persikų puseles įpjauti
juostelėmis (ne iki galo) ir sudėti, apvertus, gerąja puse į apačią ant pirmo
sustingusio želės sluoksnio. Iš obuolių išpjaustyti lapelius ir taipogi sudėti tarp
persikų. Užpilti žėle (vaisiai turėtų nepilnai pasidengti, neplaukioti jame).
Įdėti į šaldymo kamerą iki sustings (žiūrėti, kad neužšaltų). Sudėti ananasų
griežinėlius ir supilti likusią žėlę, uždaryti dangteliu (nebūtina) ir dėti į
šaldytuvą iki sustings. Sustingusią želę apversti ant lėkštės.
Skanaus.
Mama Julija -> Želė
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą