2015 m. gegužės 29 d., penktadienis

Kelionė į Turkiją su mažu vaiku (pliusai ir minusai)



Pradėsiu nuo to, kad pati dar nei karto, niekur, nebuvau išvykusi. Pagaliau ryžausi pakeliauti su dukra, pasižmonėti. Ilgai svarsčiau į kurią šalį vykti, derinau savo norus, bei galimybes ir aišku pasirinkau sau tinkamiausią variantą. Kadangi mano dukrytei 3 metukai, tai mano atrankos kriterijai:
Tylus, ramus poilsis,
patogus apgyvendinimas (kambarys su visais patogumais),
būtinai smėlėtas krantas,
atstumas nuo oro uosto iki viešbučio (dėl vaiko jūrligės),
maitinimas (viskas įskaičiuota).
kaina.
Taigi, besiremdama savo atrankos kriterijais pradėjau paiešką. Jau tiksliai žinojau, kad skrisiu tik su Novaturu. Mano tėvai jau 11 metų atostogauja su šia firma ir nei karto nenusivylė jų paslaugomis. Be to, Novaturas suteikia galimybę įsigyti kelionę išsimokėtinai ir be pabrangimo.
Asmeniškai aš nepernešu karščio. Pabijojau kad ir dukra negalės išbūti esant 45`C, tai pasirinkau atostogas pavasarį, t.y. balandžio 19-26 d. (7naktų). Pagal mano atrankos kriterijų labiausiai man tiko viešbutis Yalihan 4+ žvaigždučių.



Vienintelis minusas buvo atstumas nuo oro uosto (apie 110 km), bet surizikavau, nes kaina atitiko mano lūkesčius labiau nei tikėjausi, o ir atsiliepimai žmonių buvo labai teigiami. Man ir mano dukrytei įskaitant viską (t.y. kelionę ir draudimą), ši kelionė kainavo  2700lt arba 782€. Kadangi mokėjau dalimis, tai buvo „įkandama“ mano kišenei.
Kaip minėjau anksčiau, mano dukra serga jūros liga, tai labai bijojau skrydžio lėktuvu. Todėl, iš anksto pasirūpinau vietomis lėktuve, kurias rezervavau. Pradžiai norėjau vietų su papildoma vieta kojoms, tačiau pagal aviakompanijos nuostatas ir saugumo kriterijus ten gali sėdėti vaikai tik nuo 14 metų. Tuomet man pasiūlė išsirinkti vietas pačiai. Aišku, tai papildomai kainuoja (dvi vietos su papildoma vieta kojoms į abi puses 40,55€ / paprastų vietų pasirinkimas 11,60€ taipogi  į abi puses). Patariu išsirinkti vietas iš anksto, jei turite tokių problemų, kaip mano mažylė. Tuomet būsite tikri, kad jūsų vaikas „neišteps“ šalia sėdinčio keleivio. Į tolimesnę skrydžio seką nesigilinsiu, galima sakyti, kad viskas praėjo gana sklandžiai.
Atvykusi į viešbutį supratau, kad reikėjo mokykloje geriau studijuoti užsienio kalbą :D Nors viešbučio aprašyme buvo parašyta, jog ten kalba ir rusų kalba (anglų, rusų, vokiečių) aš buvau priversta prisiminti mokyklos laikus, kai teko studijuoti vokiečių kalbą. Na, kaip sakoma, liežuvis ir į Romą atves – susikalbėjome.
Viešbutis yra puikus, įsikūręs ant jūros kranto, šalia smėlėto paplūdimio. 


 Aptarnavimas aukštam lygyje. Į kiekvieną Jūsų pageidavimą reaguojama žaibiškai ir pasiūlomas optimaliausias variantas tinkantis būtent Jums. Kambariai atitinka viešbučio aprašymą : kasdien tvarkomi, visur švaru, pakeičia rankšluosčius, papildo dušo reikmenis. Žodžiu dirba ten moteriškės kaip bitutės. 
Vaizdas iš kambario nuostabus.



Kas liečia triukšmą - jokių problemų, vaiką galėjau migdyti dieną be problemų, vakare taipogi ramu, nes čia pagrinde atostogauja labai garbaus amžiaus vokiečiai. 
Pliažas nuostabus: smėliukas, gultai, čiužiniai patogūs, jų visiems užtenka. 





Baseinas švarus, yra ir vaikiškas, jo gylis – 30cm. Vanduo skaidrus. Prie baseino labai patogūs gultai, tačiau juos reikėtų užimti iš anksto (paprasčiausiai padėjus rankšluostį). Tiesa baseinu naudotis leidžiama tik nuo 6-19val.





Kas liečia virtuvę: vaikiško menių nėra, jokių košių taipogi nėra. Tačiau pilna sausų pusryčių, jogurtų, vaisių, daržovių. Pasirinkimas neblogas, jei nesi labai išrankus maistui. Pavalgyti galima ir pliaže. Ten kepa picas, hamburgerius, lavašus su įvairiais įdarais ir t.t.


Valgykloje nereikėjo rūpintis gėrimais, beveik kas 2 minutes prisistato berniukas ir pasiteirauja ar netrūksta kokio gėrimo, ar turite dar kokių pageidavimų. Mini baras kambary gaiviais gėrimais papildomas kasdien (nors rašo, kad tik kartą atvykus). Pagal mano prašymą, mūsų baras buvo pildomas tik vandeniu, tad man pačiai juo rūpintis nereikėjo. Taip pat visada geriamo vandens buteliuose galite pasiimti bare tiek, kiek jums reikia. 
Viešbučio minusas - vaikų klubas. Jis įrengtas kažkokiam rūsyje. Ten drėgna, pelėsių kvapas, beveik nėra žaislų. Animatorė iš Gruzijos –Tamara, nuostabi. Labai dėmesinga, miela, žino 5 kalbas, labai myli vaikus.



Vaikų aikštelė minimali – sūpynės, kalnelis ir kažkoks arkliukas ant spyruoklės – viskas.



Bet juk atvykome ne sėdėti vaikų kambaryje, o džiaugtis saule, jūra, poilsiu. Nepaminėjau orų. Buvo gan šilta 19-26`C, kaip mūsų vasarą. Vanduo 16-18`C. Pora dienų pūtė gan stiprus vėjas, tai buvo kiek vėsiau, tuomet keliaudavom į šalia esantį miestelį Avsalarą.





Miestelis labai švarus. Buvau nustebusi, kad miestelyje įrengtos laukinių gyvūnų šėryklos.



 Yra gana didelis turgus, kur galima įsigyti aibę lauktuvių. Tik apsipirkdami nepamirškite derybų, nes pradinė kaina yra 100 kartų didesnė, nei reali. Mane nustebino, kad euras ten yra prilygintas prie dolerio :D Tad derėtis tikrai verta.
Šiaip apibendrinus savo kelionės įspūdžius – kelionė vienai, su tokiu mažu vaiku yra darbas. Bet kelionėje praleistas laikas man patiko, pagaliau pasižmonėjau, atitrūkau nuo kasdienės rutinos.. 

Mama Julija

2 komentarai:

  1. Šaunuolė mama, kad išdrįso viena su vaiku išvykti į tokią kelionę ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū, rudeni bandysiu pakartoti ir vėl pasidalinti savo įspūdžiais ;)

    AtsakytiPanaikinti