2015 m. kovo 28 d., šeštadienis

Chačapuri





Tešlai:
Miltai – 5 stiklinės
Kiaušiniai – 1 vnt.
Kefyras – 500 ml.
Kepimo milteliai – 1 a.š.
Aliejus  – 2 v.š.
Druska – 1 a.š.
Cukrus –1 a.š.

Įdarui:
Sūrio (kietųjų rūšių) – 600 g. 
Kiaušiniai – 1 vnt.
Žalumynai (krapai, petražolės, kinza..)


Tepimui:
Sviesto(išlydyto) – 200 g.

 

Gaminimo eiga:
Miltus persijoti kartu su kepimo milteliais. Miltuose padaryti duobutę, į ją supilti kefyrą, įmušti kiaušinį, suberti cukrų, druską bei supilti aliejų. Viską išminkyti. Tešla turi būti elastinė, nekieta. Tešlą įvyniojame į maistinę plėvelę arba į maišą ir paliekame 1 val. šaldytuve.
Sūrius sutarkuojame burokine tarka, įmušam kiaušinį, įdedam susmulkintus žalumynus.
Tešlą  padaliname 5 lygius ~ 3-4 cm skersmens „kamuoliukus“ . Kol kočiojame vieną kamuoliuką kitus laikome po maistine plėvele. Iškočiojame apskritimą ~ 0,5cm storio, dedam įdaro ~ 3-4 v.š. ir surenkame kaip maišelį. Apverčiame bei nestipriai pakočiojame.
Kepame įkaitintoje keptuvėje su nedideliu aliejaus kiekiu. Kiekvieną iškeptą chačapurį gerai sutepame išlydytu sviestu. Skanaus.

Chačapuri šiek tiek kitaip -> Chačapuri

Mama Julija 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą