2015 m. sausio 16 d., penktadienis

Chačapuris

Pagaliau suradau laiko išbandyti naują patiekalą - chačapurį. Skonis nenuvylė, tad siūlau paskanauti.
 
 
 
 Tešlai reikės:
250 g varškės,
150 g sviesto,
1,5 stiklinės miltų,
1 kiaušinio,
1/4 š. cukraus,
1/2 š. sodos,
druskos.

Į varškę supilame ištirpdytą sviestą. Kiaušinį išplakame, įdedame į plakinį druską, cukrų, nugesintą sodą. Plakinį supilam į varškę, viską gerai išmaišome, beriame miltus ir lengvai užminkome tešlą. Ją dedame į šaldytuvą, kad atšaltų, nes kitaip neiškočiosime.

Pasiruošiame įdarą. Jį galime daryt iš to, ką mėgstame labiausiai. 
 
Šitam ėmiau:
250 g fermentinio sūrio,
200 g rūkytos dešros (kumpio) (galima įdėti 200 g grybų),
100 g virtos dešros,
prieskonių, žalumynų,
druskos,
3 skiltelės česnako,
2 š. grietinės,
2 š. majonezo,
2 kiaušinių  (1 kiaušinio trynį palikti aptepimui).
 
Įdarui skirtą dešrą susmulkinti, sūrį sutarkuoti, sudėti likusius produktus, išmaišyti.

3/4 tešlos iškočioti ant kepimo popieriaus (prieš tai jį išmatuoti ant skardos, nes tešlos šonai turi užsilenkti). Sudėti įdarą. Iškočioti iš likusios tešlos "dangtį", apdengti juo viršų. Viršų subadyti. Pašauti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepti 20-25 min. Ištraukus aptepti kiaušinio tryniu ir vėl pašauti 3-5 min. Valgyti truputį pravėsusį, skanu ir šaltą.
 
Mama Vaida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą