2015 m. sausio 16 d., penktadienis

Chačapuris

Pagaliau suradau laiko išbandyti naują patiekalą - chačapurį. Skonis nenuvylė, tad siūlau paskanauti.


Tešlai reikės:
  • 250 g varškės,
  • 150 g sviesto,
  • 1,5 stiklinės miltų,
  • 1 kiaušinio,
  • 1/4 š. cukraus,
  • 1/2 š. sodos,
  • druskos.

Į varškę supilame ištirpdytą sviestą. Kiaušinį išplakame, įdedame į plakinį druską, cukrų, nugesintą sodą. Plakinį supilam į varškę, viską gerai išmaišome, beriame miltus ir lengvai užminkome tešlą. Ją dedame į šaldytuvą, kad atšaltų, nes kitaip neiškočiosime.
Pasiruošiame įdarą. Jį galime daryt iš to, ką mėgstame labiausiai. 

Šitam ėmiau:
  • 250 g fermentinio sūrio,
  • 200 g rūkytos dešros (kumpio) (galima įdėti 200 g grybų),
  • 100 g virtos dešros,
  • prieskonių, žalumynų,
  • druskos,
  • 3 skiltelės česnako,
  • 2 š. grietinės,
  • 2 š. majonezo,
  • 2 kiaušinių  (1 kiaušinio trynį palikti aptepimui).

Įdarui skirtą dešrą susmulkinti, sūrį sutarkuoti, sudėti likusius produktus, išmaišyti.
3/4 tešlos iškočioti ant kepimo popieriaus (prieš tai jį išmatuoti ant skardos, nes tešlos šonai turi užsilenkti). Sudėti įdarą. Iškočioti iš likusios tešlos "dangtį", apdengti juo viršų. Viršų subadyti. Pašauti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepti 20-25 min. Ištraukus aptepti kiaušinio tryniu ir vėl pašauti 3-5 min. Valgyti truputį pravėsusį, skanu ir šaltą.

Mama Vaida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą