Tešlai:
- Miltai – 250–300g (priklauso nuo tešlos konsistencijos),
- Kiaušiniai – 3vnt.,
- Varškytė „Miau“, šokoladinė – 1 indelis.
Glaistui:
- Cukrus – 1 stiklinė,
- Vanduo – 2v.š.,
- Medus – 200g.,
- Aliejus.
Vadovaujantis tikro
skruzdėlyno receptu varškytė neįeina, tačiau kadangi mėgstu eksperimentuoti ir
pagrindinė mano gamybos ragautoja yra 3-jų metukų dukrytė, tad nusprendžiau
pabandyti kitokį skruzdėlyno variantą.
Taigi: iš tešlai skirtų
produktų išminkome elastinę tešlą ir paliekame ją tiesiog ant stalo ~ valandai
(galima ir mažiau). Tešlą kočiojame labai plonais lakštais ir tiesiog
supjaustome trikampiais, kuriuos ir kepsime.
Įkaitiname keptuvę ir
iškepame visus „trikampiukus“ iki gražiai apskrus. Iškepa žaibiškai. Iškeptus
lakštus dedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų nereikalingą
aliejų.
Kol visi iškepti lakštai
vėsta, pasigaminam glaistą. Cukrų suberiame į puodą, supilame vandenį ir
verdame sirupą ~ 5min. Išjungiame ugnį ir sudedam medų. Viską gerai
išmaišome. Imam didelę lėkštę ir sluoksniuojame. Dedame lakštų, apipilame
glaistu (aš dar dėjau džiovintų spanguolių) vėl dedame lakštų. Taip kartojame,
kol lakštai pasibaigs. Visą skruzdėlyną taipogi apipilame glaistu ir paliekame
kol šiek tiek sustings. Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą