2015 m. kovo 25 d., trečiadienis

Skruzdėlynas (kitoks, vaikiškas)





Tešlai:
Miltai – 250–300g( priklauso nuo tešlos konsistencijos),
Kiaušiniai – 3vnt.,
Varškytė „Miau“ šokoladinė – 1 indelis,


Glaistui:
Cukrus – 1 stiklinė,
Vanduo – 2v.š.,
Medus – 200g.,


Kepimui:
Aliejus.

Vadovaujantis tikro skruzdėlyno receptu varškytė neįeina, tačiau kadangi mėgstu eksperimentuoti ir pagrindinė mano gamybos ragautoja yra 3-jų metuku dukrytė, tad nusprendžiau pabandyti kitokį skruzdėlyno variantą. 
Taigi: iš tešlai skirtų produktų išminkome elastinę tešlą ir paliekame ją tiesiog ant stalo ~ valandai (galima ir mažiau). Tešlą kočiojame labai plonais lakštais ir tiesiog supjaustome trikampiais, kuriuos ir kepsime. 
Įkaitiname keptuvę ir iškepame visus „trikampiukus“ iki gražiai apskrus. Iškepa žaibiškai. Iškeptus lakštus dedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų nereikalingą aliejų. 
Kol visi iškepti lakštai vėsta, pasigaminam glaistą. Cukrų suberiame į puodą, supilame vandenį ir verdame sirupą ~ 5min. Išjungiame ugnį ir sudedam medų. Viską gerai išmaišome. Imam didelę lėkštę ir sluoksniuojame. Dedame lakštų, apipilame glaistu (aš dar dėjau džiovintų spanguolių) vėl dedame lakštų. Taip kartojame, kol lakštai pasibaigs. Visą skruzdėlyną taipogi apipilame glaistu ir paliekame kol šiek tiek sustings. Skanaus. 



Mama Julija -> Gyvenimas skanus

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą