2015 m. sausio 17 d., šeštadienis

Silkė su karamelizuotais svogūnais

Patiekalas, tinkantis ir Kūčių stalui, kurį galima paruošti prieš dieną.



Reikalingi:
300 g sūdytos silkių filė,
2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus,
apie 350 g svogūnų (3-4 svogūnų galvos),
1 susmulkintas lauro lapas,
4-6 vnt. džiovintų slyvų be kauliukų,
po 1 valg. šaukštą cukraus ir pomidorų pastos.

Svogūnus supjaustyti pusiau ir susmulkinti plonais ruoželiais. Slyvas supjaustyti kubeliais. Keptuvėje, į įkaitintą alyvuogių aliejų, berti svogūnus, susmulkintą lauro lapą, pabarstyti cukrumi ir pamaišant kepti apie 15 min. Kepti ant vidutinės ugnies ir stebėti, kad nepradėtų juoduoti, kol visi svogūnai tolygiai paruduos. Įdėti pomidorų pastos ir 1-2 min kepti maišant. Suberti slyvas, kaitinti dar 1 min ir nukelti nuo ugnies. Palikti keptus svogūnus ataušti ir dėti ant supjaustytos silkių filė. Skanaus!

Mama Elžbieta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą