Savaitgalis - reikia pasilepint :) Viskas labai
paprastai ir greitai pagaminama :)
Naudojau mielinę parduotuvinę tešlą,
kurią reikia tik atšildyti ir plonai iškočioti. Įdarui aguonas pirmiausia nuplikinu karštu vandeniu, nuplaunu kelis kartus, paskui
užpilu vėl verdančiu vandeniu ir palieku gerai valandai, kad išbrinktų.
Po to jas sumalu, įberiu šiek tiek cukraus, gerai išmaišau. Iškočiotą
tešlą patepu lydytu sviestu, dedu aguonas ir susuku kaip vyniotinį, kurį
vėliau supjaustau maždaug 5 cm storio riekelėmis. Aptepu bandeles
kiaušinio plakiniu, pabarstau šiek tiek cukrumi. Dedam į skardą, kurioje
jau yra patiestas sviestinis kepimo popierius (jo jau tepti niekuo nebereikia) ir kepam 180 laipsnių temperatūroje apie 20 - 30 min., kol gražiai paruduoja viršus.
Skanaus :)
Mama Inga
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą