Reikia:
250 g varškės,
300 g miltų,
200 g sviesto,
1 arb. š. kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos,
cukraus pabarstymui.
Sviestą reikia
išsukti su varške (galima rankomis paminkyti). Suberti miltus, druską, kepimo
miltelius ir išminkyti tešlą, kurią apie 1 val. reikia palaikyti šaldytuve.
Prieš kočiojant tešlą, stalą pabarstyti miltais. Plonai iškočiotą tešlą apibarstyti cukrumi ir stikline išspausti apskritimus. Tuomet apskritimą perlenkti per pusę ir dar per puse, dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Sausainius kepti iki 190˚C įkaitintoje orkaitėje kol gražiai parusvėja (15-20 min).
Prieš kočiojant tešlą, stalą pabarstyti miltais. Plonai iškočiotą tešlą apibarstyti cukrumi ir stikline išspausti apskritimus. Tuomet apskritimą perlenkti per pusę ir dar per puse, dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Sausainius kepti iki 190˚C įkaitintoje orkaitėje kol gražiai parusvėja (15-20 min).
Mama Elžbieta
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą