Reikia:
- 250 g varškės,
- 300 g miltų,
- 200 g sviesto,
- 1 arb. š. kepimo miltelių,
- žiupsnelis druskos,
- cukraus pabarstymui.
Sviestą reikia
išsukti su varške (galima rankomis paminkyti). Suberti miltus, druską, kepimo
miltelius ir išminkyti tešlą, kurią apie 1 val. reikia palaikyti šaldytuve.
Prieš kočiojant tešlą, stalą pabarstyti miltais. Plonai iškočiotą tešlą apibarstyti
cukrumi ir stikline išspausti apskritimus. Tuomet apskritimą perlenkti per pusę
ir dar per puse, dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Sausainius kepti iki 190˚C įkaitintoje orkaitėje kol gražiai parusvėja (15-20
min).
Mama
Elžbieta
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą