Kokia
vasara be ledų. Šį kartą norėčiau pasidalinti šokoladinių ledų receptu.
Iš
šio kiekio gavau apie 1 l ledų:
- 300 ml grietinėlės 30-36%,
- 3 v. šaukštai cukraus,
- 2 kiaušiniai (didesni),
- 1 v. šaukštas vandens,
- pusės plytelės juodojo šokolado, ne mažiau nei 60% kakavos (galimą dėti visą, jei norite gauti stipriai šokoladinį skonį),
- vanilinio cukraus (nebūtina),
- po saują razinų ir šiek tiek pasmulkintų graikinių riešutų.
Vandens
vonelėje ištirpinti šokoladą. Atskirti trynius nuo baltymų, trynius išmušti su
cukrumi (ir vaniliniu) iki gelsvo kremo, įpilti šaukštą vandens. Baltymus
išmušti atskirai iki standžių putų. Trečiame inde išmušti grietinėlę iki
standžių putų. Maišant į trynius palaipsniui pilti išlydytą ir šiek tiek
atvėsusį šokoladą, toliau išmuštą grietinėlę ir pabaigoje dėti po šaukštą
baltymų masės ir suberti razinas ir riešutus. Perdėti į plastikinį, uždaromą
indą ir geriausia nakčiai palikti šaldiklyje.
Elžbieta
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą