2014 m. liepos 30 d., trečiadienis

Naminiai šokoladiniai ledai

Kokia vasara be ledų. Šį kartą norėčiau pasidalinti šokoladinių ledų receptu. 



Iš šio kiekio gavau apie 1 l ledų:
300 ml grietinėlės 30-36%,
3 v.šaukštai cukraus,
2 kiaušiniai (didesni),
1 v.šaukštas vandens,
pusės plytelės juodojo šokolado, ne mažiau nei 60% kakavos (galimą dėti visą, jei norite gauti stipriai šokoladinį skonį),
vanilinio cukraus (nebūtina),
po saują razinų ir šiek tiek pasmulkintų graikinių riešutų.

Vandens vonelėje ištirpinti šokoladą. Atskirti trynius nuo baltymų, trynius išmušti su cukrumi (ir vaniliniu) iki gelsvo kremo, įpilti šaukštą vandens. Baltymus išmušti atskirai iki standžių putų. Trečiame inde išmušti grietinėlę iki standžių putų. Maišant į trynius palaipsniui pilti išlydytą ir šiek tiek atvėsusį šokoladą, toliau išmuštą grietinėlę ir pabaigoje dėti po šaukštą baltymų masės ir suberti razinas ir riešutus. Perdėti į plastikinį, uždaromą indą ir geriausia nakčiai palikti šaldiklyje.


Mama Elžbieta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą