2014 m. kovo 11 d., antradienis

Kiaulienos kepsneliai su ananasais






Reikės
kiaulienos sprandinės (nugarinė bus kieta,”guminė”), 
konservuotų ananasų griežinėliais didelio indelio (į indelį įeina apie 14-15vnt), 
juodųjų alyvuogių, 
fermentinio sūrio.

 

Gaminam: Kiaulienos nugarinę supjaustome kepsneliais apie 1-1,5cm storio, pasūdome, papipiriname ir užpilame kefyru. Paliekame marinuotis (geriausiai per naktį). Marinuotus kepsnelius apkepame keptuvėje ant stiprios ugnies iš abiejų pusių po 2min. Į aliejumi išteptą skardą sudedame apkepintus kepsnelius, ant kiekvieno kepsnelio dedame po griežinėlį ananaso ir į ananaso griežinėlio vidų po alyvuogę. Apibarstome tarkuotu fermentiniu sūrių ir pašauname į įkaitintą iki 200`C orkaitę 20-30min. Likus 10min iki kepimo pabaigos supilame ananasų sultis, kurios liko indelyje ir kepame, kol sūris gražiai apskrus. Papuošiame žalumynais. Aš dar padariau rožes iš bulvių. Skanaus. 


Mama Julija

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą