Reikės:
- kiaulienos sprandinės (nugarinė bus kieta,”guminė”),
- konservuotų ananasų griežinėliais didelio indelio (į indelį įeina apie 14-15vnt),
- juodųjų alyvuogių,
- fermentinio sūrio.
Gaminam:
Kiaulienos nugarinę supjaustome kepsneliais apie 1-1,5cm storio, pasūdome,
papipiriname ir užpilame kefyru. Paliekame marinuotis (geriausiai per naktį).
Marinuotus kepsnelius apkepame keptuvėje ant stiprios ugnies iš abiejų pusių po
2min. Į aliejumi išteptą skardą sudedame apkepintus kepsnelius, ant kiekvieno kepsnelio
dedame po griežinėlį ananaso ir į ananaso griežinėlio vidų po alyvuogę.
Apibarstome tarkuotu fermentiniu sūrių ir pašauname į įkaitintą iki 200`C
orkaitę 20-30min. Likus 10min iki kepimo pabaigos supilame ananasų
sultis, kurios liko indelyje ir kepame, kol sūris gražiai apskrus. Papuošiame
žalumynais. Aš dar padariau rožes iš bulvių. Skanaus.
Mama Julija
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą