Tešlai reikės:
- margarino 250 g,
- vandens 50 g,
- kakavos 30 g,
- kiaušinių baltymų 4 vnt,,
- kiaušinių trynių 4 vnt.
- cukraus 350 g,
- kepimo miltelių 1 arb. šaukštel.,
- miltų 400 g.
Įdarui:
- sviesto 100 g,
- varškės 500 g,
- kiaušinių 4 vnt.,
- cukraus pudros 250 g.
Pirmiausia paruošiame įdarą: varškę išsukame su išlydytu sviestu ir cukraus pudra, įmušame kiaušinius ir maišome, kol masė taps vientisa.
Tešlą ruošiame taip: Ištirpdome margariną, įpilame vandens, išmaišome. Suberiame cukrų, kakavą ir maišome, kol cukrus ištirps. Įmaišome kiaušinių trynius. Palengva beriame miltus vis maišydami. Į gerai išsuktą tešlą supilame atskirai išplaktus baltymus. Gerai išmaišome.
Kepimo skardą patepti margarinu, supilti šokoladinę masę, o varškės įdarą dedame labiau į centrą. Kepame 180 laipsnių temperatūroje 1 val.(gali prireikti ir šiek tiek ilgėliau).
Atvėsusį pyragą dar galima aplieti šokoladu. Skanaus!
Vaida
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą