2014 m. vasario 19 d., trečiadienis

Šokoladinis varškės pyragas



Tešlai reikės:
  • margarino 250 g,
  • vandens 50 g,
  • kakavos 30 g,
  • kiaušinių baltymų 4 vnt,,
  • kiaušinių trynių 4 vnt.
  • cukraus 350 g,
  • kepimo miltelių 1 arb. šaukštel.,
  • miltų 400 g.


Įdarui:
  • sviesto 100 g,
  • varškės 500 g,
  • kiaušinių 4 vnt.,
  • cukraus pudros 250 g.


Pirmiausia paruošiame įdarą: varškę išsukame su išlydytu sviestu ir cukraus pudra, įmušame kiaušinius ir maišome, kol masė taps vientisa.

Tešlą ruošiame taip: Ištirpdome margariną, įpilame vandens, išmaišome. Suberiame cukrų, kakavą ir maišome, kol cukrus ištirps. Įmaišome kiaušinių trynius. Palengva beriame miltus vis maišydami. Į gerai išsuktą tešlą supilame atskirai išplaktus baltymus. Gerai išmaišome. 
Kepimo skardą patepti margarinu, supilti šokoladinę masę, o varškės įdarą dedame labiau į centrą. Kepame 180 laipsnių temperatūroje 1 val.(gali prireikti ir šiek tiek ilgėliau).

Atvėsusį pyragą dar galima aplieti šokoladu. Skanaus!


Vaida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą