Tai firminis mano patiekalas.
Reikia:
- apie 400g moliūgo,
- apie 400 g kiaulienos mėsos,
- 3-4 skiltelės česnako,
- 1 svogūno,
- 4 konservuotų pomidorų,
- lazanijos lakštų,
- tarkuoto fermentinio sūrio.
Bešamelio
padažui:
- 2 valg.šaukš. sviesto,
- 2 valg.š. miltų,
- apie 300 ml pieno,
- druskos.
Moliūgą, supjaustytą
nedideliais kubeliais, pakepinu keptuvėje, sudedu kubeliais supjaustytą svogūną,
susmulkintą česnaką. Pakepinu apie 15 min ant vid.ugnies. Mėsą supjaustau
mažais kubeliais ir kepu su supjaustytais pomidorais. Įdedu druskos, pipirų.
Bešamelio padažui
atskirame puode išlydau sviestą ir suberiu miltus. Nuolat maišydama po truputį supilu
pieną, o kai pradeda tirštėti įdedu druskos.
Į kepimo indo dugną
dedu keptą moliūgą ir mėsytę, užpilu kelis šaukštus Bešamelio padažo ir užkloju
lazanijos lakštais. Taip sloksniuoju kol užtenka ingredientų. Paskutinį
sluoksnį darau daržovių ir mėsos. Kepu apie 200 laipsnių orkaitėje 20 min. (kol
makaronai suminkštėja), po to užbarstau sūrio ir dar keliom min. į orkaitę. Jeigu
neužtenka padažo puikiai tinka grietinė. Siūlau išbandyti, skanaus!
Mama Elžbieta
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą