2014 m. vasario 18 d., antradienis

Lazanija su moliūgu ir mėsa

Tai firminis  mano patiekalas.



Reikia:
  • apie 400g moliūgo,
  • apie 400 g kiaulienos mėsos,
  • 3-4 skiltelės česnako,
  • 1 svogūno,
  • 4 konservuotų pomidorų,
  • lazanijos lakštų,
  • tarkuoto fermentinio sūrio.

Bešamelio padažui: 
  • 2 valg.šaukš. sviesto,
  • 2 valg.š. miltų,
  • apie 300 ml pieno,
  • druskos.

Moliūgą, supjaustytą nedideliais kubeliais, pakepinu keptuvėje, sudedu kubeliais supjaustytą svogūną, susmulkintą česnaką. Pakepinu apie 15 min ant vid.ugnies. Mėsą supjaustau mažais kubeliais ir kepu su supjaustytais pomidorais. Įdedu druskos, pipirų.
Bešamelio padažui atskirame puode išlydau sviestą ir suberiu miltus. Nuolat maišydama po truputį supilu pieną, o kai pradeda tirštėti įdedu druskos.
Į kepimo indo dugną dedu keptą moliūgą ir mėsytę, užpilu kelis šaukštus Bešamelio padažo ir užkloju lazanijos lakštais. Taip sloksniuoju kol užtenka ingredientų. Paskutinį sluoksnį darau daržovių ir mėsos. Kepu apie 200 laipsnių orkaitėje 20 min. (kol makaronai suminkštėja), po to užbarstau sūrio ir dar keliom min. į orkaitę. Jeigu neužtenka padažo puikiai tinka grietinė. Siūlau išbandyti, skanaus!




Mama Elžbieta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą