2014 m. vasario 20 d., ketvirtadienis

Žemės riešutų sviesto sausainiai

Labai paprastutis receptas ir greitai iškepami sausainiai :) 
Receptą pamačiau žiūrėdama vieną kulinarinę laidą ir iš karto išbandžiau. Reikės vos kelių produktų ir po pusvalandžio galima skanauti :)


200g riešutų sviesto,
poros kiaušinių,
stiklinė cukraus,
šaukštelis vanilinio cukraus,
ir šaukštelis kepimo miltelių.

Visus produktus sumaišyti, formuoti nedidelius rutuliukus ir dėti į skardą išklotą kepimo popieriumi. Šakute paspausti iš vienos ir iš kitos pusės.



Dėti į 180C įkaitintą orkaitę ir kepti apie 10-15min.
Leisti atvėsti ir skanauti :)

Mama Jurgita

3 komentarai:

  1. Sveiki,
    Bandžiau kepti juos pagal receptą, bet tešla skysta gavosi, todėl įdėjau dar miltų.
    Gal netyčia jie nepamynėti recepte?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki Elzbieta,
      Šie sausainukai be miltų.Net nežinau kodėl jums tešla gavosi skysta... Gal riešutų sviestas skirtingų gamintoju skirtingos konsistencijos,arba kiaušiniai labai dideli buvo.Man viskas pavyko pagal šį receptą.
      O ar skanūs išėjo įdėjus miltų? :)

      Panaikinti
  2. Skonis puikus! Tiek su miltais, tiek be jų :)
    Šiandien specialiai dar kartą dariau, be miltų, įdėjau tik vieną kiaušinį. Rutuliukų formavimui mirkiau rankas vandenyje, nes tešla buvo labai lipni... bet kepdami jie "išsiliejo".
    Įtariu, kad tikrai nuo žemės riešutų sviesto priklauso, naudojau FELIX kreminį žemės riešutų sviestą.

    AtsakytiPanaikinti