- 1 kg moliūgų,
- 0,5 kg cukraus,
- 0,5 šaukšto citrinos rūgšties,
- truputis vanilės,
- apelsinų ir citrinos žievelių.
Moliūgas
supjaustomas didesnio dydžio gabalais, nes sudžiūvęs labai sumažėja. Užberiamas
cukrumi ir paliekama per naktį. Atsiradus sultims, moliūgai išgriebiami.
Sirupas su prieskoniais užvirinamas ir karštas užpilamas ant moliūgų. Palaikius
10-12 val., verdama kaip uogienė ant mažos ugnies, kol moliūgai suminkštėja,
bet neištyžta. Moliūgai išgriebiami, nuvarvinami ir džiovinami orkaitėje iki
100 laipsnių. Išdžiūvusius galima apibarstyti cukraus pudra. Išbandykite ir
liksite maloniai nustebinti.
Mama
Elžbieta
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą