2014 m. sausio 30 d., ketvirtadienis

Saldainiai iš moliūgo




1 kg moliūgų,
0,5 kg cukraus,
0,5 šaukšto citrinos rūgšties, 
truputis vanilės, apelsinų ir citrinos žievelių.

Moliūgas supjaustomas didesnio dydžio gabalais, nes sudžiūvęs labai sumažėja. Užberiamas cukrumi ir paliekama per naktį. Atsiradus sultims, moliūgai išgriebiami. Sirupas su prieskoniais užvirinamas ir karštas užpilamas ant moliūgų. Palaikius 10-12 val., verdama kaip uogienė ant mažos ugnies, kol moliūgai suminkštėja, bet neištyžta. Moliūgai išgriebiami, nuvarvinami ir džiovinami orkaitėje iki 100 laipsnių. Išdžiūvusius galima apibarstyti cukraus pudra. Išbandykite ir liksite maloniai nustebinti.

Mama Elžbieta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą