2014 m. sausio 29 d., trečiadienis

Sluoksniuotos mielinės tešlos pyragėliai su įvairiais įdarais



Tešlai reikės: sluoksniuota tešla sudaryta iš mielinės ir sviestinės tešlų.
Mielinei tešlai:
350 g kvietinių miltų,
25 g mielių,
35 g sviesto,
žiupsnelis druskos,
1/2 šaukštelio skysto saldiklio, galima ir cukraus.


Sviestinei tešlai:
150 g šalto sviesto,
50 g kvietinių miltų,
kvietinių miltų (kočioti).

Gaminimas:
Mielinei tešlai skirtus produktus 10 min. minkykite elektriniu maišikliu. Paskui sudėkite į dubenėlį, apdenkite plėvele ir 3-4 valandas laikykite šaldytuve.
Per tą laiką sviestinei tešlai skirtą sviestą suminkykite su kvietiniais miltais. Iš šio mišinio tarp dviejų pergamentinio popieriaus lakštų iškočiokite 15x20 cm dydžio keturkampį. Jį uždenkite ir dėkite į šaldytuvą.
Iš mielinės tešlos ant miltais pabarstyto stalo arba lentos iškočiokite 20x30 cm dydžio keturkampį. Vienoje mielinės tešlos lakšto pusėje dėkite sviestinės tešlos lakštą ir užklokite kita mielinės tešlos lakšto puse.
Paskui tešlą, pradedant trumpesniais kraštais, sulankstykite trigubai, kad išeitų 20x10 cm dydžio keturkampis. Tešlą įvyniokite į pergamentinį popierių ir 20 min. laikykite šaldytuve. Tešlą išimkite iš šaldytuvo ir vėl iškočiokite 20x30 cm dydžio keturkampį.
Jį vėl sulankstykite trigubai ir dar 20 min. laikykite šaldytuve. Šį procesą kartokite dar kartą.

Įdarui:
  1. Sutarkuokite burokine tarka dešrą “šlapenką“ bei rūkytą lydytą sūrį. Sumaišykite.
  2. Pievagrybius arba kitokius grybus pakepinkite su svogūnais.
  3. Varškę sumaišykite su žaliu kiaušiniu bei cukrumi.
  4. Uogienė (kokią tik turite).
  5. Virtus ryžius sumaišykite su virtais kiaušiniais bei prieskoniais.
Suformuokite pyragėlius ir kepkite 220` apie 30-40min, prieš tai pyragėlius patepkite plaktu kiaušiniu. Skanaus.


Mama Julija

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą