2013 m. rugsėjo 10 d., antradienis

Šokolado-grietinėlės kremas (ganašas)



Pirmas receptas :

100 g juodo šokolado
100 g riebios grietinėlės (35-36 prc)
Pasirenkame indą kuriame vėliau galėtų plakti kremą, sulaužome šokoladą ir sudedame į jį. Šitą indą statome į kitą indą, kuriame įpilta vandens, dedam ant viryklės ir tokioje "vonelėje" kaitinam kol šokoladas ištirpsta.
Kitame puode užkaitinam grietinėlę iki užvirimo ir užpilam ant šokolado, gerai išmaišome. Paliekam, kad atvėstų ir tada nakčiai įdedame į šaldytuvą.
Kitą dieną išplakame mikseriu, kol gaunasi tirštas kremas.
Kremą labai tinka tortų puošimui, taip pat pertepimui, pvz. įdedant priedų - kepintų riešutų, razinų.
Skaičiau, kad galima naudoti ir baltą šokoladą, paskui kremą net padažyti, bet pati to kol kas neišbandžiau :)
Antras receptas :

150 g juodo šokolado
100 g grietinėlės (35-36 prc)
30 g sviesto
4 g želatinos

Želatiną užpilam trupučiu virinto, šalto vandens ir paliekam brinkti.
Šokoladą sulaužom, kartu su sviestu dedam į dubenį, kaip ir pirmam recepte padarom vandens vonelę ir kaitinam kol viskas ištirpsta.
Pakaitinam želatiną, kad ištirptų, supilam į šokoladą, sumaišom. Dubenį pastatom ant stalo, kad truputį pravėstų ir per tą laiką gerai išplakam grietinėlę.
Su mikseriu truputį pramaišom šokoladą, dedam grietinėlę ir pačiu mažiausiu greičiu atsargiai sumaišom.
Jei kremas atrodo truputį skystokas, įdėkite keliom minutėm į šaldytuvą ir paskui pertepkite tortą.

Jei torto nevalgys vaikai, kremus galima paskaninti stipresniais gėrimais :)




 Mama Zita (Vaidinu kepėją)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą