2013 m. rugsėjo 11 d., trečiadienis

Svogūnų užtepėlė

Labai patinka man paprastas lietuviškas svogūnas. Neabejoju, jog dėl šios priežasties kilo mintis pasidaryti užtepėlę. Na, gal ne visai tikslu taip pavadinti, nes svogūnas lieka nesukritęs, nesutrintas, nesu... Žodžiu, toks, kad būtų kandant jaučiamas.
Pradžiai orkaitėj paskrudiname batoną. Dar šiltą truputį įtriname česnaku.
Stambokai supjaustytą svogūną pakepinau ant šlakelio alyvuogių aliejaus, sudėjau druską, pipirus, medų. Kai ėmė karamelizuotis, sudėjau nedideliais griežinėliais pjaustytus obuolius, cinamoną. Keletą minučių patroškinau, dar kelias palikau kepti neuždengtoj keptuvėj. Masę ant paskrudinto batono su česnaku ir... skanaus!



 

1 svogūnas
1 obuolys
pusė šaukštelio medaus
pipirų, druskos, cinamono pagal skonį

batonas /naudojau prancūzišką/
česnako skiltelė


Mama Laima

2 komentarai: