2013 m. rugsėjo 9 d., pirmadienis

Džiovinti pomidorai

Prieš porą metų paragavau pirktinių džiovintų pomidorų ir įsimylėjau jų skonį... O šiemet pabandžiau pati išsidžiovinti.



Reikės:
  • pomidorų,
  • druskos,
  • pipirų,
  • čiobrelių,
  • balto vyno acto,
  • česnako,
  • saulėgrąžų aliejaus.

Pomidorus supjausčiau į keturias dalis, sudėjau į skardą išklotą kepimo popieriumi, apibarsčiau druska, pipirais ir čiobreliais. 



Džiovinau orkaitėje 9 valandas 80-90C temperatūroje. Džiovinimo metu orkaitę reikia truputį pravėrus palikti.




Kai pomidorai išdžiuvo, juos sudėjau į verdantį actą ir kelias minutes paviriau, tuomet sudėjai į stiklainį, įdėjau česnako ir užpyliau aliejumi. Pomidorus reikia laikyti šaldytuve ir po kelių savaičių galima ragauti.

Skanaus!

Jurgita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą