2013 m. rugsėjo 9 d., pirmadienis

Džiovinti pomidorai

Prieš porą metų paragavau pirktinių džiovintų pomidorų ir įsimylėjau jų skonį... O šiemet pabandžiau pati išsidžiovinti.
Reikės:
pomidorų,
druskos,
pipirų,
čiobrelių,
balto vyno acto,
česnako,
saulėgrąžų aliejaus.


Pomidorus supjausčiau į keturias dalis, sudėjau į skardą išklotą kepimo popieriumi, apibarsčiau druska, pipirais ir čiobreliais. 
Džiovinau orkaitėje 9 valandas 80-90C temperatūroje. Džiovinimo metu orkaitę reikia truputį pravėrus palikti.


Kai pomidorai išdžiuvo juos sudėjau į verdantį actą ir kelias minutes paviriau, tuomet sudėjai į stiklainį, įdėjau česnako ir užpyliau aliejumi. Pomidorus reikia laikyti šaldytuve ir po keletos savaičių galima ragauti.
Skanaus!

Mama Jurgita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą