Prieš porą metų paragavau pirktinių džiovintų pomidorų ir įsimylėjau jų skonį... O šiemet pabandžiau pati išsidžiovinti.
Reikės:
pomidorų,
druskos,
pipirų,
čiobrelių,
balto vyno acto,
česnako,
saulėgrąžų aliejaus.
Pomidorus
supjausčiau į keturias dalis, sudėjau į skardą išklotą kepimo
popieriumi, apibarsčiau druska, pipirais ir čiobreliais.
Džiovinau
orkaitėje 9 valandas 80-90C temperatūroje. Džiovinimo metu orkaitę reikia
truputį pravėrus palikti.
Kai pomidorai išdžiuvo juos sudėjau į verdantį actą ir kelias
minutes paviriau, tuomet sudėjai į stiklainį, įdėjau česnako ir užpyliau
aliejumi. Pomidorus reikia laikyti šaldytuve ir po keletos savaičių
galima ragauti.
Skanaus!
Mama Jurgita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą