2013 m. rugsėjo 3 d., antradienis

Obuolių pyragas su varške



Reikės:
  • 3 didelių kiaušinių,
  • 130 ml aliejaus,
  • 120-150 g cukraus (pagal skonį),
  • 400 g  varškės,
  • 4-5 obuoliai,
  • citrinos žieveles,
  • šaukštelis kepimo miltelių,
  • nubrauktas šaukštelis nugesintos sodos,
  • stiklinė miltų,
  • truputis džiuvesėlių,
  • cukraus pudros ir cinamono pabarstymui,
  • rudojo cukraus (nebūtinai).



Kiaušinius išplakti su cukrumi, supilti aliejų, sudėti varškę, citrinos žievelę, miltus, kepimo miltelius ir truputyje acto nugesintą sodą. Pasiruošti obuolius, išimti sėklas supjaustyti.
Kepimo forma iškloti kepimo popieriumi, pabarstyti džiuvesėliais ir sudėlioti dali obuolių, tuomet supilti tešlą ir ant viršaus sudėti likusius obuolius, pabarstyti ruduoju cukrumi. Kepti 180 C temperatūroje apie 45 min. Kai pyragas šiek tiek pravėsta pabarstyti cukraus pudra ir cinamonu.
Skanaus!

Mama Jurgita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą