2013 m. balandžio 28 d., sekmadienis

Šokoladinis varškės pyragas

Pyrago tešlai reikia:
200 g riebalų (geriausia kiaulienos taukai),
2 kiaušinių,
1 stiklinės cukraus, 
2 arbat.šaukštelių nugesintos sodos,
keleto lašų konditerinių kvapų (esensijos),
miltų.

Varškės sluoksniui reikės:
800 g varškės, 
4 kiaušinių,
2 arbat. šaukštelių krakmolo,

6 arbat. šaukštelių kakavos,
1 stiklinės cukraus,
keleto lašų konditerinių kvapų (esensijos).


Tešlos gaminimas: 
Riebalus sutarkuojame (jei kieti) arba išsukame (jei minkšti), dedame cukrų, kiaušinius, sodą, esensiją, kakavą ir labai gerai išsukame. Po truputį dedame miltus ir išminkome. Tešla turi būti gana kieta, kad galėtume tarkuoti. Tešlą dedame į šaldiklį keletui minučių, kol pagaminsime varškės įdarą.
Varškės įdaras:
varškę su cukrumi gerai išmaišyti, kad neliktų gumulėlių. Įlašinti esensijos, įmušti kiaušinius, dėti krakmolą ir viską išmaišyti.
Į kepimo skardą (aš kepu keramikiniame kepimo inde) sutarkuoti per retą tarką pusę tešlos, paskleisti ją vienodai ant skardos, tada sudėti varškę, o ant viršaus užtarkuot likusią dalį tešlos. Kepti 180-200 laipsnių orkaitėje apie 40 min. Skanaus!
 Mama  Vaida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą